През 2009 Something Awful стартират състезание за дигитално манипулиране на  обикновени кадри, към които да бъде добавен някакъв страховит елемент и в последствие да се публикуват като „истински“ във форуми, посветени на паранормалното. Две от създадените от Ерик Кнудсен снимки хващат вниманието на интернет и скоро неговото творение, наречено Слендърмен (Slender Man), се превръща в мем.

Няколко години по-късно, когато славата на Слендърмен като „модерен торбалан“ вече залязва, се случва събитие, което му осигурява трайно присъствие в колективното съзнание и до днес. Две 12-годишни момичета от Уисконсин наръгват 19 пъти своя съученичка, в опит да я пренесат като жертва на зловещото създание (събитие, документирано в „Beware the Slenderman” на HBO).

В ситуация, в която Холивуд търси оригинални истории на всякакви места, включително и за хоръри (много пъти сме споделяли, че вече не са останали предмети на земята, които да не са били обладани от демони или други зли същества), филм, посветен на Слендърмен, изглежда като „no brainer“ и се учудваме, че той се появява чак сега. Филмът (напълно очаквано) е озаглавен „Slender Man“ и вече може да видите първия трейлър:

Изглежда напълно стандартно за подобен род филм, без каквито и да било изненади в отделните елементи, което, в известна степен, е плюс. Хорър без интелектуална претенция и изцяло в рамките на жанра е нещо, с което обичаме да се разтоварваме. С правилен подход и очаквания „Slender Man“ може да се окаже приятно развлекателен филм, който да забравим скоропостижно, освен, разбира се, ако някой (не дай си боже) не направи човешка жертва, вдъхновен от историята.

Вижте и един постер.

плакат

Режисьор на „Slender Man“ е Силвейн Уайт („The Losers“) по сценарий на Дейвид Бърг. В ролите са Джоуи Кинг, Джулия Голдани-Телъс, Джей Синклеър, Аналисе Басо, Хавиер Ботет и др.

Премиерата е 18 май 2018.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. За разлика от тоя буламач, „Beware the Slenderman“ е доста любопитна документалка и я препоръчвам.