Време беше за развижване на пластовете информация – два месеца имаха да умуват, от последната новина за включването на Махершала Али в новия сезон на „True Detective”, и вече стана съвсем официално ясно, че уникалният сериал, сътворен от Ник Пизолато и Кари Фукунага ще се завърне отново на екран за трети път. Според THR заедно с Пизолато ще режисира Джеръми Солние, познат на публиката с „Green Room” и „Blue Ruin”. Имаме на разположение и още един бонус – разкрит ни е синопсисът на историята, която ще се разплита в предстоящите серии:

В трети сезон на „True Detective” ще бъде разказано за едно страхотевично убийство в сърцето на Озарк и ще бъде разкрита една тайна, която се спотайва в продължение на десетилетия, а мистериите се развиват в три различни периода от време. Махершала Али ще влезе в главната роля на Уейн Хейс, детектив от полицията на Северозападен Арканзас.

Любопитно е, че съвсем наскоро Netflix пуснаха своя оригинална криминална поредица с Джейсън Бейтман в главната роля, чието действие също се развива в планините на окръг Озарк. Далеч сме от мисълта, че трафик на дрога и семейни терзания на финансист могат да се сравняват с напрежението и мистериите, които неизбежно ще очакваме от трети сезон на „True Detective” – просто ни стана любопитно как така всички се юрнаха да снимат в този регион. Солние е супер-избор за режисьор – вече е доказал усет към мрачните, мътни и кървави истории, така че съвсем естествено ще се впише в изискванията на продуцентите и шоурънъра, който ще дебютира като режисьор в този сезон.

Пизолато все още работи по сценариите, пет от тях са вече завършени, но ги пише сам, като за момента е известно сътрудничество между него и ветерана Дейвид Милч по повод епизод 4. Не е ясно и колко финално ще се окажат нужните епизоди, за да се разкаже замислената история (предишните два сезона имаха по осем епизода). В ролята на изпълнителни продуценти на поредицата се включват Солние, Скот Стивънс, Стив Голин, Бард Дорос и Ричард Браун, както и Маконъхи, Харелсън и Фукунага, които не биха пропуснали възможността да направят всичко възможно в името на величието и високия рейтинг на сериала, който преди няколко години промени представата за телевизия на зрителите в целия свят.

За разнообразие, в тази новина ще пропуснем оценките по адрес на двата изминали сезона. Но все пак е важно да споделиим времевата рамка, в която се очаква развитието на работата по трети сезон – ако снимките започнат по-късно тази година, и НВО направят така, че да ги излъчат през есента на 2018 година, и ако се комбинира това с един втори сезон на „Westworld” през следващите пролет-лято, та след толкова много „ако” и при положение, че всички се изпълнят, може би наистина последният сезон на „Игра на тронове” може да се отложи преспокойно за 2019. Няма никаква нужда да се „претрепват” от бързане и да си убиват взаимно рейтингите – сериалите, както и всяко хубаво нещо, имат начало, но имат и край! И той неизбежно, неумолимо пристига, рано или късно… Оставаме в трепетно очакване за още новини около трети сезон на „True Detective”, за да ви ги споделим час по-скоро.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. супер! джеръми солние звучи като удачно име за тру детектив

  2. Гори, планини и мъртви кралици на бала – мисля, че всички знаем откъде идва тази тенденция в американската (и не само) телевизия. Това – като възможно обяснение защо крими сериалите се юрнаха към окръг Озарк (въпреки че никоя локация не може да се сравнява с планините на щата Вашингтон).