Анди Гарсия и Рикардо Монталбан
Анди Гарсия и Рикардо Монталбан

Само преди десетина дни споделихме новини около „My Dinner With Hervé” на Саша Джерваси и Питър Динклидж по повод присъединяването на Джейми Дорнан и първия поглед към оформящата се история, а сега имаме възможност да добавим още парченца информация в пъзела, който ще оформи окончателната картинка. След като години наред Джерваси и Динклидж работят по историята, която ще срещне публиката с необикновения живот на Ерве Вилшез, наскоро НВО застана зад проекта, а вече стана ясно и кой ще се включи в ролята на Рикардо Монталбан, звездата на поредицата „Fantasy Island”, с която Вилшез работи в продължение на много години – това е Анди Гарсия.

Източник на информацията е Deadline, които обръщат внимание на факта, че „My Dinner With Hervé” се снима в момента и ще се фокусира върху странното приятелство, роденов една дива нощ в Лос Анджелис между световноизвестния актьор от малката раса Вилшез и журналист, който се намира в затруднено положение (в тази роля ще видим Дорнан). Сценарият е дело на режисьора, по история, която той пише преди време заедно с Шон Макалей, и в него присъстват голяма доза лични впечатления от интервюто на Джерваси с Вилшез през 1993 година – няколко дни преди актьорът да сложи сам край на живота си. Непосредствено след това Саша Джерваси осъзнава, че именно неговото интервю се оказва предсмъртната бележка на прочутия актьор…

В „My Dinner With Hervé” ще участват още Уна Чаплин („Taboo”, „The Longest Ride”), Мърей Инос („Z-та световна война”, „The Catch”) и Хариет Уолтър („Вавилон”, „Изкупление”). Очакваме с интерес развитието на проекта и ще се радваме, ако имаме възможност да му хвърлим едно око като се финализира – сигурни сме, че специалното лично отношение от страна на Джерваси и Динклидж ще направи филма задължителен, най-малко от гледна точка на попълване празнини в общата култура и знание за 70-80-те години на ХХ век.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *