Тод Макфарлан подготвя филмов рибуут на своя най-популярен антигерой – висококвалифицирания убиец Ал Симънс, превърнал се в предвождащия армиите на Ада Споун, – още от появата на оригиналния филм от 97-ма година. Ако не си спомняте нищо за последния, никой няма да ви съди. Филмът остана в историята като една от най-разочароващите адаптации по комикс, засенчен единствено от умопомрачителния „Батман и Робин“. За двете десетилетия, изтекли от излизането на „Споун“, Макфарлан многократно се е изявявал, че иска да направи достоен филм за най-злото си създание. И сега, с възхода, който търпят кървавите комиксови филми в лицето на миналогодишния „Дедпул“ и мачкащия в момента „Логан: Върколакът“, шансовете сякаш преминават на страната на Ал Симънс.

Вече сме споделяли, че ако този комикс попадне в ръцете на талантлив режисьор, би се получило нещо феноменално, но прочетете как си го представя самият Макфарлан:

„Слушайте, ще ви го обрисувам. Филмът ще си заслужава сериозния “R” рейтинг… ако тук е PG-13, тук е „Дедпул“, а тук „Логан“, ние ще бъдем напред. Ще бъде мрачен. Ще бъде противен“

Авторът никога не е изпъквал със скромност, но конкретно около този отдавна планиран проект отдавна е обещал малък, независим хорър, написан и режисиран от самия него, където ролята на Споун ще е сходна с тази на акулата в „Челюсти“ – показваща се рядко, но със заплашително присъствие зад всеки ъгъл. Освен това Макфарлън неведнъж е споделял колко от сценария е завършен, както и дати за стартиране на работа по пред-продукция, които са идвали и са си отивали без никакъв резултат.

Както вече казахме, подобен филм определено може да се превърне в глътка свеж въздух, защото на естетиката на комикса ще отива наистина кървав и зловещ хорър, който да разбие детинската формула, по която се правят всички филми за супергерои. Но вземайки предвид дългогодишните спънки, които явно седят пред достойния комиксов образ, няма да бързаме да се ентусиазираме и засега ще наострим антените си в очакване на следващи новини.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 Comments

 1. Това е чудесно, но за съжаление не възлагам големи надежди да видя качествена, задълбочена, сериозна и мрачна адаптация на един от любимите ми герой…
  Ама, имам предвид наистина сериозен, мрачен филм, без лиготии и с качествена история…
  П.С. Ако не друго, то поне го заслужава. Един филм да е ама да е ФИЛМ….

  1. Трудно ми е да си представя, че подобно нещо ще се случи, но адски ми се ще 🙂

  2. @heinrich точно така!! + Дране на живо от близък план! Море от отчаяние и лудост! Благоухание на горяща плът! Душите на невинността да затъмняват слънцето .. Без обяснения, без излишни приказки и CGI .. просто един fury road през ада.

 2. Отново, ни в клин , ни в ръкав, ще кажа , че искам същото, ама за Мортал Комбат.
  Мрачен, блъди 18+ фаталити шит
  Сега е момента

  1. @Riddick: След умопомрачителното тъпата втора част (където само OST-а ставаше за нещо) силно се съмнявам някой да иска да си цапа ръцете с повторен провал, но пък от друга страна защо не? Ако е в идеите и погледа на кадърен човек, който да вземе правилните хора, които освен всичко друго са правили и качествена бойна хореография (Bradley James Allan, Chad Stahelski, Wu Jing, Donnie Yen, Sammo Hung, Yuen Biao), може и да се получат нещата – но честно да си кажа, съм загубил вяра в подобни „възкръсвания“…

  2. Нов Mortal Kombat ЩЕ има, с продуцентството се е заел даже и кадърния James Wan, просто още не се знае кога. Според мен екипа си е взел сериозни бележки от успеха на прекрасните мини серии MK: Legacy в Тубата, улавящи същината на Мортал Комбат и ще пресъздадат нещо такова и на големия екран.

  3. Нов Мортал има от 2003, докато не видя трейлър невярвам да се получи

  4. Мда, Legacy-то беше чудесен ход, и въпреки че имам guilty pleasure към първата част, съм убеден че скоро творението на Ed Boon, скоро ще получи адекватната филмова адаптация, която заслужава.