Вернер Херцог е творец, който няма нужда от никакво представяне. Посрещаме с ентусиазъм и очакваме всеки негов проект (бил той документален или игрален), без значение от тематиката или сюжета и без значение колко ни е разочаровал последния път. А когато отзивите за най-новия му филм са толкова противоречиви и странни, колкото за „Salt and Fire”, може да се обзаложите, че задължително сме на линия, още повече, че е с участието на свръх любимия ни Майкъл Шанън и Гаел Гарсия Бернал.

Salt and Fire” разказва за научна делегация на ООН, водена от Лара (Вероника Ферес) и Фабио (Бернал), която е изпратена в Южна Америка да изследва редки геологични образувания. В мига, в който пристигат обаче, техният екип е отвлечен от главорезите на безскрупулния бизнесмен Мат Райли (Шанън), който има своя собствен адженда по отношение на защитата на околната среда. В неговите владения Лара е разделена от останалите и въпреки че навлиза все по-дълбоко в света на Райли, колкото и да се опитва, не може да разгадае каква е крайната му цел.

Вижте първия трейлър.

Хора, гледали „Salt and Fire” на фестивала в Торонто, споделят, че трейлърът е подвеждащ и представя филма като напрегнат трилър, а не било точно така. А какъв е в действителност, така и не разбрахме точно – говори се за смахнат тон, за наратив в стил поток на съзнанието и за цялостно усещане като за „slow-motion train wreck”. Също така, всеки от героите се държал и говорел така, сякаш участвал в своя собствена документалка на Херцог.

Както се досещате, такива отзиви само засилват желанието ни да гледаме филма. А към плюсовете можете да прибавите и участието на Лорънс Краус (мяркаме го в трейлъра с очила и в инвалидна количка) като един от главорезите.

плакат

Режисьор и сценарист на „Salt and Fire” е Вернер Херцог, по разказа на Том Бисел. В ролите са Майкъл Шанън, Вероника Ферес, Гаел Гарсия Бернал, Вернер Херцог, Анита Брием, Лорънс Краус и други.

Филмът тръгва в разпространение от 17 ноември в Германия и от 7 декември във Франция.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments