Легендите трябва да се уважават. Очевидно за да се раздвижи информацията, тъй като „статутът” на „Halloween Returns” от декември месец не е ъпдейтван и няма яснота и подробности за развитието му, самият баща на франчайза и майстор на хорър-жанра Джон Карпентър ще вземе нещата в свои ръце. За съжаление, той няма да режисира, но ще се включи активно в продуцентския екип на проекта. Ето какво споделя той:

„38 години след оригиналния „Halloween” аз ще помогна в опита ни да направим 10-о продължение на най-страшната история.”

Както и досега, информираме ви с постоянство за подготвяното продължение на „Halloween”, затова сме длъжни да споделим, че според Bloody Disgusting авторът на доста харесваният от нас „OculusМайк Фланаган е в преговори да поеме режисьорската отговорност за проекта. Blumhouse Productions и Miramax стоят плътно зад бъдещия филм, а към продуцентския екип се включва и Джейсън Блум („The Conjuring”, „Paranormal Activity”, „The Visit”), който коментира:

Halloween” е един от най-важните творби, вдъхновявали всеки в нашата компания да се потопи в света на ‘страшните’ филми. Малек Акад и Джон Карпентър са в сърцата на всички почитатели на жанра, а всички ние сме въодушевени от факта, че Miramax ни събраха заедно. Нямаме търпение да откриием най-подходящия режискьор, който ще дари на феновете на „Halloween” именно филмът, който те заслужават.”

Вероятно според най-новата информация спряганият за режисьор Маркъс Дънстън ще остане в „писателския” екип, за да донамислят какви чудесии да очакваме от Майкъл Майърс, който (вероятно – както се говореше преди време) ще тръгне по петите на младежи, чиито родители са пряко свързани с убийствата на психопата.

Узваем ли нещо и за избора на актьори за проекта – ще споделим! Blumhouse и Miramax са си поставили за цел да „извадят” готовия филм догодина, ала за момента не виждаме как би станало това, пък и може би точно затова няма фиксирана премиерна дата.

За финал ви предлагаме оригиналното изключително интересно ревю на Роджър Ибърт и Джийн Сискъл на „Хелоуин” на Карпентър.

https://www.youtube.com/watch?v=XArLbhYuSGs

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments