Неусетно се извървя и това блокбастърно лято, за да дойде времето на „тежката” Marvel-артилерия. „Тежка” може да се нарече в случая с „Doctor Strange”, защото ще повлече към кината огромна маса фенки-Cumberbitches, които иначе надали биха се заинтересували от комиксов филм. Солидният боксофис резултат е гарантиран, а съвсем естествено арогантният доктор, който се сдобива със свръхестествени сили, ще се превърне в стойностен герой за Marvel, независимо от това как Бенедикт Къмбърбач изиграе ролята си. Нали си спомняте, че точно когато трябваше да бъде заснет „Doctor Strange” така, че да „пасне” на предварителния график във вселената на Marvel, Къмбърбач имаше ангажименти с Хамлет в лондонския Барбикън Тиътър? Именно увереността на студиото, че трябва да привлекат точно този актьор (не Хоакин Финикс, Джарет Лето или Райън Гослинг), измести лееекинко хронологията на събитията – и вместо през лятото, филмът ще се появи в началото на ноември. Къмби споделя, че тази промяна за него е „най-големият комплимент” и е направил всичко възможно да оправдае очакванията на студиото.

Новият „комплект” ТВ-клипове, с тематично разпределение, жонглира с видени вече кадри – най-вече от Comic-Con трейлъра на филма. Тук-таме се мярка по някоя картинка, която като че ли сме забравили, но май не успяхме да регистрираме оригинално ново съдържание. Check them out (via ComicBook.com):

https://www.youtube.com/watch?v=ry3WAtOAlZs

https://www.youtube.com/watch?v=0VrEeyDvfJc

https://www.youtube.com/watch?v=HocvGAQo3s8

https://www.youtube.com/watch?v=XzQIQJVz2fQ

Може и да се повторим, но сме страшно нетърпеливи да видим в пълния му блясък Древния на Тилда Суинтън и, разбира се, превъплъщението на Мадс Микелсен. Междувременно с наближаването на 2016, когато (уж) по график трябва да започнат снимките на „Avengers: Infinity War”, се появяват още подробности от вселената на Marvel и вече феновете се бъзикат, че става по-лесно да се отговори на въпроса кой няма да участва в предстоящия епичен сблъсък на доброто и злото.

Ето какво споделя Къмбърбач пред „Empire” – на въпроса какво му предстои, той споменава за „логистично предизвикателство” за напасване на неговия график с тези на Робърт Дауни-син, Крис Хемсуърт, Елизабет Олсън и Пол Бетани (Железният човек, Тор, Scarlet Witch и Vision):

Да ни осигурят всички на едно място, по едно и също време ще бъде наистина забележително постижение. Моят герой е представен именно с тази цел – да се започне нова глава. Наблюдавайте пространството, за да видите как се разгръща то!

Ясно е, че Пазители и Отмъстители обединяват сили, а и с включване на доктор Стрейндж се очертава непробиваем фронт (особено като се вземат предвид неговите суперсили). Вече сме споменавали за очакваната любопитна среща на двама Шерлок-майстори на снимачната площадка и предусещаме разделението на лагери. В интерес на (обективната) истина, Робърт Дауни-син може да изгуби съревнованието, ако Къмбърбач „заслепи” публиката с уникален доктор Стрейндж, защото Железният човек е доста по-отдавна на екран, познат е (сравнително добре) и дори започва да поомръзва. Но! – може да се случи и точно обратното, не се ангажираме с никакви прогнози преди 4 ноември 2016. „Avengers: Infinity War” на братята Русо се очаква на кино на 4 май 2018.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Даже сега като се замисля, ще дам още по-дръзка прогноза: „Доктор Стрейндж“ ще изкара между 250 и 300 млн. долара в САЩ, което значи почти със сигурност под 700 млн. долара worldwide. Дано да бъркам де – искам филмът да е як и да направи пари, но засега не усещам особен хайп около проекта, дори няма да се изненадам, ако боксофисът му е от порядъка на втория „Тор“.

  2. Със сигурност ще има порядъчен боксофис, но е прекалено „стандартно“ изглеждащ супергеройски марвелизъм, за да направи някаква особена попкултурна следа, ще попадне почти сигурно в графата „гледаш, кефиш се и забравяш до другата седмица“. Добре, че поне е пълен със класни актьори, които разчитат не само на една гола харизма. Принципно му давам около 700 до 800 милиона, ако мине и през Китай.

  3. Просто не мога да си го представя като Doctor Strange явно твърде много съм свикнала да го гледам като Шерлок.