Любовта ни към киното е много по-силна, от която и да е перфектна почивка. Целодневното правене на нищо, размотаването по горещия пясък, под жаркото слънце или на сянка под тентата, в компанията на студена бира или някакви подсилващи женствеността ни коктейли, резултират в новия епизод на любимия ви подкаст Inglourious Kunts.

Насред красивия и вече не толкова усамотен утопичен реализъм на българското черноморие, белият бродник Мартин „Циничния Елф” Ангелов и благодатният къмпинг домакин Димитър „Институцията” Дринов спретнаха ревю на „Плажът“. Канапето е заменено от златист пясък, синьо небе и най-неудобните столчета за хора с изрязани бански.

Вижте какво имат да кажат двамата филмови философи по адрес на приключенската история на Алекс Гарланд – автор на романа – и Дани Бойл – режисьорът, който в повечето случаи съумява да превърне един добър литературен източник в още по-добър кино продукт. Колко важен е „Плажът“ за кариерата на Леонардо Ди Каприо, поставяме ли го високо в личните си класации за изминалото десетилетие, бихме ли пили змийска кръв, порили ли сме акули (или някакви други морски същества) – тези и още много други простотии, след като натиснете play:

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 Comments

  1. My story:
    „Плажът“ го гледах в казармата (поделение двайшест честрин и пеесе тире десет). Ахх колко приятно се спеше на този приказен саундтрак… веднага се отпусках под нотите на Angelo Badalamenti и забравях за студа, мокрите кубинки от риненето на сняг. Въртяха лентата поне четири-пет пъти. Незабравим спомен!

    1. Soon хахх, …..еваси и изсмуканото от пръстите видео…., мноо поздрави на DJ, в „Баш бара“, ако са Марти или Стефчо

    2. Не, ник’во soon, дърт съм вече, it’s over 😀

  2. Какъв е този ъгъл на камерата -в кадър са космясали мъжки чатали -все едно през цялото време говорехте с ташаците си.Иначе идеята за ревюта на подобни нови класики е много добра,особено за младото поколение ,което се интересува от кино.Има младежи ,които не са били родени по това време.

  3. Защо обсъждате един филм,който е стар 16 години? Да ви се неначуди човек. Нали обикновено правите ревюта на нови,току-що излезли филми,негледани от никой? Да бяхте запретнали ръкави и да бяхте му написали едно ревю още през 2000-та. Каква е файдъта да ни дъвчете сюжета,след като сме го гледали всички (е,почти всички),и вече знаем за какво става въпрос?

  4. Файдата е, че си тъп, но по-важното е, че скоро ще пуснем епизод, посветен на съвсем актуален филм на Бойл. 🙂