Корейският режисьор Хьон-джин На е ветеран Кан – през 2008 г. представи „The Chaser”, а през 2011 г. „The Yellow Sea”, а тази година, макар и извън конкурсната програма, ще дебютира и най-новият му филм „The Wailing”.Между другото програматорите на фестивала не пропускат да поканят най-изявените и актуални азиатски кинотворци. Споменахме вече за „The Handmaiden” на Парк Чан-Уук в конкурса; в програмата „Midnight Screenings” е включен „Train to Busan” на Сан-Хо Йон, а в „Особен поглед” феновете на японското кино ще могат да видят най-новите творби на Хирокадзу Корееда – „After the Storm” и на Коджи Фукада „Harmonium” (който всъщност „дебютира” с петия си пълнометражен филм в Кан). Както се казва – „няма празно”!

Но да се върнем на темата „The Wailing” разказва за поредица от необяснимо тайнствени убийства в провинциално градче, които започват да се случват след пристигането на един чужденец. За запознатите с филмите на режисьора обаче е ясно, че това е „само върха на айсберга” и могат да очакват заплетена история, съчетана с напрежение и… неподозирани неща. Вижте първия му трейлър.

Този тип кино може да ни изглежда далечно, необичайно, прекомерно „екзотично”, но не бива да забравяме, че първо – се котира добре след киноспециалисти в цял свят (затова и в Корея продължават да го правят) и второ – има си фенове за всички жанрове в това изкуство! Ще ни е любопитно каква оценка ще получи „The Wailing” в Кан, както и цялото корейското присъствие тази година..

hong-jin-nas-the-wiling-1-20160505
hong-jin-nas-the-wiling-2-20160505
hong-jin-nas-the-wiling-3-20160505
hong-jin-nas-the-wiling-4-20160505
hong-jin-nas-the-wiling-5-20160505
hong-jin-nas-the-wiling-6-20160505
hong-jin-nas-the-wiling-7-20160505
hong-jin-nas-the-wiling-8-20160505
плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Chaser ми е един от крайно-любимите филми. Дано Тhe Wailing да се излъжат да го пуснат на някой фестивал и у нас.

  2. Тhe Wailing най-много да го пуснат из едни нелегални меса от където по принцип гледаме корейско кино. The Chaser е велик болен филм, The Yellow Sea също беше хубав, a актьорът Jeong-min Hwang чийто име не се наемам да напиша на кирилица ми е любима мутра още от The New World