Ако все още не сте разбрали, на 16 май 2016 г., в зала „Арена Армеец” в София, един от най-големите композитори на филмова музика в света Ханс Цимер ще има грандиозен концерт-спектакъл, включващ музика от най-популярните му филми.

Шоуто на Цимер, което композиторът определя като негова „сбъдната мечта”, е част от амбициозно турне, включващо 37 държави, като първата стъпка беше с адрес Уембли Арена, Лондон, където 12 хиляди души са се насладили на впечатляващия спектакъл. Заедно с Цимер, на сцената са излезли още 70 изключително талантливи музиканти, а отзивите са впечатляващи.

Споделяме всичко това, защото нас ни очаква същото невероятно изживяване (плюс участието на Лебо М и Майк Айнзигър) и ще е грехота за всеки фен на киното и музиката, ако не отиде да го види на живо.

Повече подробности за самото шоу може да откриете в прессъобщението по-долу, а ние искаме да ви кажем, че скоро ще имате възможността да спечелите покана за концерта, както и да прочетете специалното интервю с Цимер, дело на нашата Анита.

ЗАПОЧНА ДЪЛГООЧАКВАНОТО ТУРНЕ НА
НАЙ-УСПЕШНИЯ КОМПОЗИТОР

HANS ZIMMER

Уембли Арена беше разтърсена от грандиозния спектакъл, след месец ще видим шоуто на страхотния композитор и в България

16 май (понеделник) 2016 г., 20:00 ч.
 «Арена Армеец София»

Ханс Цимер, който се превърна в легенда в Холивуд, започва музикалната си кариера с пънк и ню уейв в групите Damned  и  Buggies. Най-известният композитор на филмова музика стартира своето турне с концерт в Уембли Арена в Лондон. 12-хилядната публика в залата аплодира бурно и с възторг невероятното шоу. На сцената с Цимер излязоха 70 изключително талантливи музиканти, всеки от които безспорно добави своя отпечатък към крайния резултат, описан с една единствена дума – съвършенство.

От разтърсващите барабани в музиката към „Карибски пирати“ до хипнотичния мотив с цигулка към филма „Черният рицар“, Цимер показа  дълбочината на таланта си и въображението на един гениален творец. Изпълненията бяха изключително въздействащи и придадоха на шоуто атмосфера като на рок концерт. По време на спектакъла Ханс Цимер свири на банджо, китара, пиано, перкусии, синтезатори, дори на барабани! Той се изяви на сцената по-скоро като истинска рок звезда, отколкото като композитор.

Цимер описва турнето си, като неговата сбъдната мечта. Амбициозната програма включва 37 държави за 60 дни, а една от спирките му ще е в София – 16 май, Арена Армеец. Въпросът „Какво се случва с филмовата музика, когато я отделим от продукцията, за която е създадена?“ в случая с Ханс Цимер получава логичния отговор „Изкуство!“ Спектакълът в София ще бъде истинска наслада за сетивата на зрителите. Невероятен синхрон, колоритна визия и въздействащи светлинни ефекти ще ни пренесат във водовъртеж от звуци и усещания. Това няма да бъде типичен класически концерт, на сцената Ханс Цимер ще изгради империя от звуци и ще достигне нови планети.

Билетите за концерта на HANS ZIMMER на цени от 60 до 140 лв. могат да бъдат закупени от всички каси на Тикетпро в страната, както и онлайн на www.ticketpro.bg.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments