straight-outta-compton

Universal представиха нов трейлър на „Straight Outta Compton” на Ф. Гари Грей, който проследява възхода и падението на легендарната рап-група N.W.A. (Niggaz Wit Attitudes), която е основоположник на гангстерския рап и е призната за една от най-важните хип-хоп групи в историята.

Както казахме и миналия път, не сме най-големите и отявлени почитатели на рап музиката, но определено имаме интерес към филма, тъй като изпитваме любопитство към социалните, икономически и всякакви други предпоставки около възникването на хип-хоп културата като цяло. Освен това, двама от най-известните членове на N.W.A., Ice Cube и Dr. Dre са сред изпълнителите на този тип музика, които уважаваме най-много (особено Dr. Dre) и ще се радваме да научим допълнителни подробности за живота им.

Разбира се, много важен момент в желанието ни да видим филма е и това, че трейлърите изглеждат доста адекватно. Вижте най-новия от тях.

Очевидно „Straight Outta Compton” има изключително актуално звучене, разгледан на фона на събитията, които се случват в последно време в САЩ, където отношението на полицията към чернокожите младежи не само не станало по-добро, но напоследък се е влошило и това предизвика протести в цялата страна. Точно от такова естество е и нашият интерес към филма – как това влияе върху културата и изкуството.

Като допълнение, вижте официалния синопсис на филма, както и няколко нови плаката.

В средата на 80-те, улиците на Комптън, Калифорния, са сред най-опасните в страната. Когато чрез своята брутално откровена музика, бунтуваща се срещу подтисничеството на властта, петима младежи пресъздават какво е усещането да израснеш в тази среда, те дават експлозивен глас на едно поколение, осъдено на мълчание. Следвайки стремглавия възход и падение на N.W.A., „Straight Outta Compton” разказва удивителната история на тези младежи, които революционализираха музиката и поп-културата завинаги, като разказаха на света истината за живота „in the hood” и така възпламениха културна война.

плакат

плакат

плакат

Режисьор на „Straight Outta Compton” е Ф. Гари Грей („Парламентьорът”, „Италианска афера”, „Игра по ноти”, „Смъртоносен противник”). В ролите са О’Шей Джаксън джуниър (Ice Cube), Кори Хоукинс (Dr. Dre), Джейсън Мичъл (Easy-E), Олдис Ходж (MC Ren), Нийл Браун джуниър (DJ Yella), Пол Джамати, Кори Рейнолдс, Александра Шип, Анджела Илейн Гибс, Кийт Станфийлд, Шелдън А. Смит и други.

Премиерата е 14 август 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *