„The Leviathan“

В кино индустрията понятието proof-of-concept трейлър се отнася за видео презентация, която демонстрира аудио-визуалния, технически и художествен потенциал на даден проект. Често едва няколко минути с концентриран материал по темата на съответния евентуален филм могат да са достатъчни, за да сбъднат реализирането на мащабни продукции (примерите за това са много – от „Sin City“ до „Deadpool“).

Такъв е случаят с „The Leviathan“. Режисьорът и сценарист Руаири Робинсън, номиниран за „Оскар“ за късометражката „Fifty Percent Grey“, чийто научнофантастичен хорър „The Last Days Оn Mars“ ни се стори далеч по-малко зле, отколкото очаквахме, е готов с 3-минутен въздухоплавателен епос, ситуиран в бъдещето. Сюжетът ни пренася в началото на XXII-ри век, когато човечеството вече е колонизирало редица светове. Постигната е революция – скоростта на светлината е достижима, но само с помощта на екзотична субстанция, добивана от яйцата на най-колосалния биологичен вид, познат на хората. На всичкото отгоре тези, които участват в лова, не са доброволци, а индивиди, жертва на принудителен труд…

Вижте за какво става дума:

Изглежда бая впечатляващо и ако „The Leviathan“ се случи наистина, ще сме сред първите на опашката за билети. За изработването на горния трейлър Робинсън е ползвал помощта на Irish Film Board/Bord Scannán na hÉireann, а за сценария му е помагал Джим Юлс („Боен клуб“). Концептуалният дизайн пък (най-горе виждате част от него) е дело на Джим Мъри, докато creature-дизайнът е излязъл от фантазията на Джорду Шел – един от основните дизайнери на сините туземци от „Аватар“.

Интересен факт за Робинсън, който може и да сте пропуснали: навремето (около 2007 г.) името му се спрягаше за режисьорския стол на „Akira“. 3a cъжаление, замисълът така и не достигна реалността. Дано съдбата на „The Leviathan“ е по-смислена.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *