Робърт Къмингс

Ужасно си падаме по индъстриъл гуруто Робърт Къмингс, който навремето нашумя като фронтмен на White Zombie, а в края на 90-те години на миналия век започна солова кариера, популяризирайки се в САЩ и по света като Rob Zombie, продължавайки така и до днес. Харесваме не само музиката и клиповете му (да не говорим за жестоките му концертни изяви), но и любовта му към киното и режисурата, независимо дали те са изразени под формата на траш реверанси към слашъра („House Of  1000 Corpses“), road-movie exploitation („The Devil’s Rejects“) и дори арт хоръра („The Lords Оf Salem“ – противоречив, претенциозен, но поне за нас изпълващ жанров експеримент в традициите на Роман Полански и Кен Ръсел). Двете части на „Хелоуин“ няма да коментираме, но за „The Haunted World Оf El Superbeasto“ бихме казали предимно добри неща.

С други думи: Роб Зомби владее. За съжаление обаче не е много редовен и отговорен към филмовите си ангажименти – редица проекти, с които в последните години свързват името му, си остават засега нереализирани. Има индикации обаче, че скоро все пак ще видим нова тръпка от любимия ни психар; името й ще бъде „31“ и ето нещо като (обзорен) тийзър:

http://www.youtube.com/watch?v=CJtSjrSu6FI

…като самият г-н Зомби наскоро пусна няколко кратки видео материали, разкриващи подготвителния процес:

31“ ще разказва историята на няколко човека, които са похитени около празника на Вси светии, въвлечени са в страховита игра и са принудени да се борят за живота си, изправени срещу група маниаци, преоблечени като зловещи клоуни. Надървящият concept art, който налази из интернет е достатъчно култов, за да сме официално зарибени:

Бъдещата страхотия вече си има и актьорско лице – Торстън Вогъс, когото сме гледали в „8 мм“, а към него най-вероятно ще се присъединят  Шери Муун Зомби и Бари Сузуки. Скоро може би ще плъзнат още кастинг новини, а снимките ще започнат, когато екипът сполучливо приключи лансирането на „31“ през Crowdfunding – понякога всеки фенски долар е от значение за продължаването напред.

Премиерата вероятно ще е догодина, а дотогава… малко музика:

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *