Педро Алмодовар

Нова година – нов филм. В случая на фокус е Педро Алмодовар – беше потвърдено, че неговият следващ филм ще бъде испаноезичният „Silencio”, с който се надяваме, че с него ще измие срама от трагичния „Свалка в облаците“. Описанието, което дава самия режисьор, е „трудна драматична история, която ме вълнува” и обещава, че отново ще прави „филм за жени, със страхотни героини”. Продуцира отново братът Агустин Алмодовар, под шапката на тяхната компания El Deseo.

Все още нищо не може да се каже за „Silencio” – сценарият е готов, но се обсъждат кастинг-варианти, а също и опции за локации, което означава, че информацията идва на доста ранен етап в подготовката. Педро споделя пред Financial Times, че „изборът на актриси ще бъде доста труден, тъй като това, което съм написал, май няма да проработи добре с моите любимки...” Режисьорът намеква, че заглавието се отнася до „онова, което предизвиква най-лошите неща, случващи се на главната героиня”. Обаче дали е защото тя си мълчи или напротив – защото не понася тишината и предпочита да говори?! Може би ще разберем по-скоро, отколкото предполагаме…

Очаква се снимките на филма да започнат през април. Както и в предишни филми на режисьора, в които различните места оказват влияние в психологическо и емоционално отношение върху женските персонажи, Алмодовар няма да разчита изцяло на Мадрид, а ще потърси и други подходящи територии за снимки, където да се развихри. Очакваме да видим резултата с нетърпение!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *