Майлс Телър

Срамно е, че все още не сме представяли „Whiplash” на Деймиън Чазел, при  положение, че си го бяхме отбелязали и от месеци ни стои като „задачка”. Слава богу, преди няколко дни дебютира нов международен трейлър, който най-накрая ни накара да се вземем в ръце и да поправим грешката.

Филмът, който е описван като „Пълно бойно снаряжение” в Джулиард” и „емоционален и садомазохистичен педагогически трилър”, е с участието на Майлс Телър и Дж. К. Симънс и разказва за млад джаз барабанист, който мечтае за величие, но е смазан както психически, така и физически от безскрупулен преподавател.

Може на пръв поглед да не звучи много вълнуващо, но отзивите са повече от фантастични – филмът спечели както наградата на публиката, така и голямата награда на журито в Сънданс, мина с голям успех в Кан на 15-дневката на режисьорите, а му предстои и показ в Торонто, което е достатъчен атестат за качество – и което е по-важното, рекламите му до момента изглеждат повече от отлично. Вижте.

Дж. К. Симънс ни е мега любимец, а по всичко изглежда, че тук прави смазваща роля, достойна за големи награди. Ако все още не сте убедени, вижте и следващия клип, който е перфектна илюстрация на способностите му (няма такъв изрод просто), както и тези на Телър, разбира се. Освен това, клипът нагледно представя централния конфликт във филма.

Без коментар просто! Ще оставим на вас да споделите какво мислите за подобен педагогически подход и оправдан ли е той, ако бележи неоспорими успехи.

Като допълнение, вижте и един плакат и няколко снимки.

Дж. К. Симънс

Дж. К. Симънс

плакат

Режисьор на „Whiplash” на Деймиън Чазел, а в ролите са Майлс Телър, Дж. К. Симънс, Пол Рейзър, Мелиса Беноист, Остин Стоуел и други.

Премиерата е 10 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. „Whiplash “ – Доказателството, че не ти трябват много пари, визуални ефекти и скъпо платени актьори, за да направиш Филм.

  2. Жесток филм! Просто жесток! И относно режисьора – смятайте: ако това му е вторият (!) пълнометражен филм, какво ще следва. Лично за мен Chazelle e явление от калибъра на Тарантино и Содърбърг.