The Hateful Eight

Накратко: всички фенове на големия Куентин Тарантино (както и любителите на качественото кино като цяло) бяха покрусени и огорчени, след като сценарият на най-новия му уестърн проект „The Hateful Eight” изтече онлайн, в резултат на което той взе решение да не го снима, а вместо това да го издаде като книга или да го реализира под някаква друга форма.

Една от тези други форми беше сценично четене на сценария на живо, което се състоя на 19 април и – по мнението на всички присъствали – е минало с доста голям успех. Вдъхновен от работата си по организирането и режисирането на това събитие, Тарантино е преосмислил твърдата си позиция спрямо целия казус – по неговите собствени думи,  се е поуспокоил и раната от забития в гърба му нож е започнала да зараства – и сподели, че работи по втори вариант на сценария (с идея да направи и трети) и не изключва идеята в крайна сметка да го снима.

Е, изглежда, че точно това ще стане, защото Showbiz 411 съобщават, че филмовата версия на „The Hateful Eight” със сигурност ще я бъде и снимките ще започнат този ноември с актьорския състав, който участваше в четенето на сценария живо – Брус Дърн, Самюъл Л. Джаксън, Майкъл Медсън, Кърт Ръсел, Джеймс Ремар, Амбър Тъмблин, Уолтън Гогинс и Зои Бел. Единственият, за който не се споменава нищо, е Тим Рот, но не става ясно дали липсата му е факт или става въпрос просто за недоглеждане. Също така, не се чува нищо и за Кристоф Валц, който беше един от първите актьори, свързани с проекта още от най-ранния му вариант.

Действието на „The Hateful Eight” се развива в Уайоминг след Гражданската война и се завърта около малка група пасажери на дилижанс, които са блокирани от силна буря. Голяма част от филма се развива в бар, а основните герои включват двойка ловци на глави (Джаксън и Ръсел), генерал от Конфедерацията (Дърн), англичанин емигрант (в четеното на живо това е била ролята на Тим Рот), войник (Гогинс) и жена затворник (Тъмблин). Филмът ще включва още и Джеймс Парк като кочияша, Денис Меночет като французина Боб, Дейна Гоурие като Мини, Зои Бел като Джуди „Шестте коня” и Джеймс Ремар като Джоди.

Звучи ни адски интересно и сме сигурни, че филмът ще разцепва, само се надяваме информацията на Showbiz 411 да не се окаже някоя партенка.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *