Тhe Green Inferno

Шест години след „Hostel: Part IIИлай Рот се завръща на режисьорския стол с канибалския „The Green Inferno”, с който „хорър мастърът” (споменавали сме, че го  харесваме, ама като го представят по подобен начин винаги ни напушва смях) отдава почит към класики като „Cannibal Holocaust”, „Cannibal Ferox” и към жанра като цяло.

The Green Inferno” разказва за група студенти активисти от Ню Йорк, които заминават за амазонската джунгла, за да предпазят от изчезване (в следствие на обезлесяването) доскоро изолирано от света екзотично племе. В следствие на катастрофа обаче, те се оказват в плен на същото това племе, което се опитват да спасят.

Сега имаме възможност да видим първия тийзър трейлър на филма, който не разкрива никакви подробности от сюжета, но по прекрасен начин задава цялостния тон и илюстрира какво можем да очакваме от него.

Канибалските „exploitation” филми са доста специфичен поджанр хоръри, които са за строго определен тип публика, и се чудим дали Рот е опитал да направи „The Green Inferno” по-достъпен и смекчен вариант за масите или твърдо е заложил на „класическите елементи” на жанра. Ако съдим по отзивите от Торонто, второто е далеч по-вероятно, което може само да ни радва.

Режисьор на „The Green Inferno” е Илай Рот, в ролите са Лоренца Изо, Ариел Леви, Дарил Сабара, Кърби Блис Бантън, Скай Ферейра, Ерън Бърнс и др.

Премиерата е 15 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *