За Шекспир, за безсмъртните му творби и за хилядите им интерпретации във всякакви форми и варианти (и техните плюсове и минуси) е писано достатъчно, затова ще ви спестим тази част, а направо ще пристъпим към представянето на повода за тази конкретна новина.

Става въпрос за екранизация на една от по-малко известните му пиеси „Цимбелин” („Cymbeline”), подготвяна от режисьора Майкъл Алмерейда, който не за първи път се нагърбва със задачата да осъвременява Шекспир – предишният му опит е с „Хамлет” от 2000-та година, който поляризира както критиката, така и публиката. Тогава в ролята на датския принц видяхме Итън Хоук и явно с Алмерейда са се разбрали, защото Хоук ще изпълнява една от главните роли и в този филм. Сред партньорите му са Ед Харис, Мила Йовович, Антон Йелчин, Джон Легуизамо, Дакота Джонсън и Пен Баджли.

Цимбелин” разказва за британския крал Цимбелин и неговата дъщеря Имогена, която се влюбва в обикновен, беден младеж. Но мащехата на Имогена има план да я омъжи за своя син от първи брак и по този начин да му осигури кралския трон. Историята е осъвременена и префасонирана в стила на „Ромео + Жулиета” на Баз Лурман и вместо келтски и римски дворцови интриги, ще включва улични престрелки и сблъсъци между криминална империя, рокери и корумпирани полицаи.

Вижте първия трейлър.

http://www.youtube.com/watch?v=prB-K3buPBM

На първо четене не ни изглежда зле. Ако не друго, филмът има чуден актьорски състав и дори само заради това си заслужава да му хвърлим едно око. Също така, ролята на тези осъвременявания е и да провокира любопитството на младежите, които си нямат и понятие от Шекспир, и ако дори и само десетина от тях решат после да хвърлят едно око на пиесата (конкретно на „Цимбелин” или някоя друга), това оправдава цялото начинание. А мисията е почти изпълнена, защото ние досега не сме се запознавали с пиесата и смятаме да си я намерим и да видим за какво става въпрос.

Вижте и официалния постер.

Режисьор на „Цимбелин” („Cymbeline”) е Майкъл Алмерейда, а в главните роли са Итън Хоук, Ед Харис, Мила Йовович, Антон Йелчин, Джон Легуизамо, Дакота Джонсън и Пен Баджли.

Премиерната дата все още не е известна.

Similar Posts