Уилям Дефо e Пазолини

Сериозно се заформя следващ проект на провокативния Абел Ферара, който вече трябва да е приключил с „Welcome To New York” – филма за секс-скандалния Доминик Строс-Кан, с Жерар Депардийо в главната роля. Според Cineuropa белгийците от Wallimage обединяват сили с Capricci Films (Франция) и Urania Pictures (Италия) за финансиране на режисьорския проект със заглавие „Pasolini”.

Да, Абел Ферара ще се посвети на разказ за последните дни на прочутия италиански режисьор Пиер Паоло Пазолини, които приключват с неговото убийство. С обвинение по престъплението веднага е арестуван млад мошеник-„проститутка”, но впоследствие улики и доказателства сочат към неидентифициран изнудвач, който е възможният извършител. Въпреки всички превратности на съдбата, филмите, които Пазолини оставя на поколенията, разрушават религиозни, политически, сексуални граници и табута, и продължават да бъдат символ за творческа свобода.

Главната роля в предстоящия „Pasolini” е поверена на Уилям Дефо, който ще работи за четвърти път с режисьора (последното им сътрудничество е по „4:44 Last Day On Earth”), а това предполага взаимно доверие и най-вече – Ферара трябва да е сигурен, че Дефо е най-точният избор за ролята. Според нас, след като един човек е изиграл Христос при Скорсезе – за него не може да има тайни в актьорския занаят на превъплъщенията…

Ето и официалния синопсис на „Pasolini”:

Последен ден от живота на Пиер Паоло Пазолини, 2 ноември 1975 година. Той е на 53 години, току-що се е завърнал в Рим от Швеция. Търси си нов любовник – младеж, с когото се уговаря за следващата вечер. Пазолини се среща със своята група близки приятели, които го предупреждават, че трябва да спре с писането на провокативни статии срещу християн-демократите – те вече са накарали един журналист за „замлъкне”. Независимо от всичко Пазолини държи да разобличи правителството от „кукли на конци”, без да се замисля какво може да му струва това…

Очаква се снимките на новия филм на режисьора Абел Ферара да започнат до края на тази година. Ще ви информираме, разбира се, за развитие по проекта, и ще крепим надеждите си да го видим у нас на голям екран.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Звучи супер!!! Нямам търпение, моментално влиза в листа ми с най-очакваните проекти.

  2. Филмът получи доста противоречиви отзиви, но иначе не би бил истинска творба на Ферара 🙂