Red Dawn” е римейк на едноименния екшън от 1984 с участието на Патрик Суейзи, С. Томас Хауъл и Чарли Шийн. Актьорите отново са млади и популярни (но като че ли още по-красиви) и историята е все така невъзможна и патриотична, но и доста забавна: група тийнейджъри от малко американско градче се опълчват на неочаквано нашествие, което отприщва Трета световна война.

They messed with the wrong family! Понякога само едно изречение може да съсипе един трейлър! Но не ни се иска да навлизаме в подробности защо и как този римейк най-вероятно ще се окаже адска брадва, а и екшънът изглежда доста прилично, така че просто ще му хвърлим едно око като се появи (по един или друг начин). И ако се окаже поносим или дори леко забавен, още по-добре, ще се изненадаме много приятно.
Единствената по-любопитна подробност около филма (и то не в особено положителна насока) е, че е сниман още 2009, когато Крис Хемсуърт още не беше Тор, а и Джош Хътчърсън не беше Пийта от „Игрите на глада”, макар че него поне го познавахме.

Тогава основният злодей във филма е бил Китай, но при мисълта да изпуснат значителния китайски боксофис, продуцентите са решили в крайна сметка да се спрат на Северна Корея и миналата година дигитално са позачистили китайските знамена, попроменили са част от диалога и са попреснимали това-онова. Честно казано, струва ни се напълно разумно решение и със сигурност по-смислено от американска гледна точка. А и няма какво да се лъжем, даже и Тор няма да се пребори с китайската армия.
А сега възнамеряваме да си поприпомним оригинала, където не съвсем неочаквано, имайки предвид, че става дума за ‘84, нашествениците са руснаци.

Режисьор на „Red Dawn” е Дан Брадли (бивш каскадьор и режисьор на втори екип в безброй големи филми, който прави самостоятелния си дебют), а в главните роли са Крис Хемсуърт, Джош Хътчърсън, Джош Пек, Адриане Палики, Изабел Лукас и Джефри Дийн Морган. Американската премиера е 21 ноември.

Вижте и два плаката:

Red Dawn - плакат

Red Dawn - плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Ако това бяха китайци в целия сюжет щеше да има някаква нотка реализъм, но с тия севернокорейци е просто тъпо и жалко.
    Прочие, униформите, оръжията и техниката на лошите са си все тъй китайски.

    А още по-прочие, оригиналният филм хич не беше лош.