The Lincoln Lawyer

Въпреки че като цяло сме фенове на Майкъл Конъли, никога не сме чели „Адвокатът с линкълна” и дори не бяхме чули за екранизацията, преди да видим този тийзър трейлър.

Признаваме си, че първата ни реакция е „пак ли този смешник Матю Маконъхи”, но след като не сме чели романа, няма как да знаем дали не е съвършения избор (Томи Лий Джоунс е искал да режисира и да участва, но се отказал). Останалите актьори, сред които Райън Филип, Джон Легуизамо, Мариса Томей, Джош Лукас, Уилям Х. Мейси и Майкъл Пеня, ни правят доста по-добро впечатление и като цяло, филмът изглежда ще е приятен трилър. Има нещо някак старомодно в подобна екранизация – напоследък рядко виждаме класическия криминален трилър в киносалоните и затова „Адвокатът с линкълна” ни е добре дошъл.

Между другото, наричат го тийзър трейлър, но всъщност разбираме предостатъчно и за героите, и за сюжета. Вижте сами, а по-долу е копиран и официалният синопсис от българското издание на книгата – предупреждаваме ви обаче, че е абсурдно тъп текст.

Холър е “мобилен” адвокат, чийто кабинет е задната седалка на един линкълн. Той пътува между отдалечените съдилища на Лос Анджелис, за да защитава всевъзможни клиенти. Рокери, мошеници, пияни шофьори, наркопласьори – всички са в клиентския списък на Мики Холър. За него правото рядко е свързано с понятия като виновност и невинност – то се свежда до пазарлъци и манипулации. Понякога обаче право означава и “правосъдие”.

Плейбой от Бевърли Хилс е арестуван за упражнено насилие върху жена, която е забърсал в един бар. Той избира Холър да го защитава и Мики се сдобива с първия си богат клиент от години насам. За това мечтае всеки адвокат. Уликите се трупат и Холър решава, че това трябва да е най-лесното дело в цялата му кариера.

После убиват негов близък и Холър открива, че търсенето на невинността го е изправило лице в лице със зло, чисто като пламък. За да избяга, без да изгори, той трябва да приложи всички тактики, маневри и инстинкти от арсенала си – този път, за да спаси собствения си живот.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Чела съм книгата, избора на Матю Макконахи е много подходящ според мен.