Тийзър трейлър на минисериала „Obi-Wan Kenobi“ с Юън Макгрегър

от на 2022-03-10
 

За нас „Star Wars“ вселената отдавна не е това, което беше, и в последните години ни носи предимно разочарования, като тук включваме и „The Book of Boba Fett“ с наскоро приключилия си посредствен първи сезон. Единствените ни положителни емоции идваха от „The Mandalorian“, но и там положението е далеч от желаното, като повечето от нас го определят като „мехария“ и не виждаме как това ще се промени за предстоящия нов сезон.

Ако има обаче нещо, което може отново да ни ентусиазира и да ни накара да се развълнуваме за „Star Wars“ както едно време, то това е предстоящият минисериалObi-Wan Kenobi“, в който Юън Макгрегър се завръща в ролята на емблематичния Оби-Уан Кеноби. Очакванията, макар и леко притъпени от разочарованията последните години, са високи, а дали ще се оправдаят ще разберем чак на 25 май, точно 45 години след като Оби-Уан за първи път се появява на екран в изпълнение на Алек Гинес в „Нова надежда“. Сега получаваме лека представа за това, което предстои, от дебютиралия вчера първи официален тийзър.

Преди да го видите, припомняме, че действието на „Obi-Wan Kenobi“ се развива 10 години след събитията в „Star Wars: Епизод III – Отмъщението на ситите“, в края на който Анакин Скайуокър, ученик и най-близък приятел на Оби-Уан, премина на тъмната страна на Силата, превръщайки се в емблемата на злото Дарт Вейдър…

Някои от нас виждат в трейлъра „повече кино“, отколкото в останалите игрални „Star Wars“ сериали, докато други, смятат, че е същата работа. Като цяло не сме впечатлени кой знае колко и точно в този момент се опитваме да прогоним неприятното чувство, че „Obi-Wan Kenobi“ ще се окаже генерика на нивото на „Соло: История от Междузвездни“, който също имаше прилични трейлъри. Все пак ентусиазмът и надеждата за нещо качествено продължават да е на лице, така че стискаме палци.

В добавка, вижте един (неофициален) „брейкдаун“ на трейлъра където ще откриете купища любопитна информация, както и няколко официални снимки.

obi-wan-kenobi-6-20220310 obi-wan-kenobi-1-20220310 obi-wan-kenobi-2-20220310 obi-wan-kenobi-3-20220310 obi-wan-kenobi-4-20220310 obi-wan-kenobi-5-20220310

Режисьор на „Obi-Wan Kenobi“ е Дебора Чоу („Flowers in the Attic“, „The Mandalorian“), по сценарий на Джоби Харолд („Army of the Dead“). В ролите са Джоел Еджъртън, Бони Пайси, Моузес Инграм, Кумейл Нанджиани, Индира Варма, Рупърт Френд, О’Шей Джаксън джуниър, Сун Кан, Мая Ерксайн, Симоун Кесъл, Бени Сафди и др. Изпълнителни продуценти са Юън Макгрегър, Дебора Чоу, Катлийн Кенеди, Мишел Реджван и Джоби Харолд.

Премиерата е на 25 май по Disney+.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте