Първи тийзър на новия „Texas Chainsaw Massacre“ на Netflix

 

Тексаско клане” („Texas Chainsaw Massacre“) със сигурност е филм, който няма нужда от представяне. Цялата поредица е добре позната на хорър феновете и, макар последните години да не се представя кой знае колко запомнящо се или убедително, наследството ѝ ще бъде вечно. Началото е поставено през далечната 1974 година от Тоби Хупър, който едва ли е подозирал какво влияние върху киносвета ще има тази нискобюджетна история.

Минаха две години от последните новини около подготвяния нов филм от режисьора на „Злите мъртви” и „Не дишайФеде Алварес, който тук ще бъде само в ролята на продуцент. Най-после можем да видим първия тийзър, както и да научим подробности около проекта. Добрата новина за всички фенове е, че няма да им се наложи да чакат дълго, за да се насладят на новата версия.

Вижте въпросната реклама на новия „Texas Chainsaw Massacre“, която ни показва Ледърфейс в неговата пълна красота:

Малко са известните подробности около сюжета, но Феде Алварес сподели следното:

Мисля, че първият филм много добре се справи като ни показа сблъсъка на големия град с провинцията. През седемдесетте хипитата представляваха младежта на онова поколение. Този път имаме хипстъри с предприемаческа идея и виждане, които искат да се върнат към малкия провинциален град и да го модернизират. Разбира се, ще се сблъскат със солидна съпротива. Ледърфейс си е все същият персонаж. Опитахме се да го представим като човек, който се е покрил през последните десетилетия, след всичко, което е извършил. Все пак той носи маска. Щом я махне е много лесно да избяга и да се скрие. Събитията ще се развиват години след оригиналната история. Той се е укривал в продължение на много време, опитвайки се да бъде добър човек. Тези хора, пристигайки в неговия град, опитвайки се да го променят, ще събудят спящия гигант.

Texas Chainsaw Massacre” ще бъде директно продължение на първия филм, но няма напълно да игнорира случилото се в последвалите продължения. Алварес сподели, че според него е неуважително да се пренебрегне всичко. Дали тези събития ще бъдат просто споменати, ще имат някакъв ефект върху историята или ще бъдат забутани в най-далечния ъгъл, предстои да разберем.

Филмът, който беше заснет на родна земя, първоначално бе оглавен от дуото Анди и Раян Тохил, които бързо го напускат заради „творчески различия”. Техен заместник е Дейвид Блу Гарсия, който завършва успешно филма според изискванията на студиото. Основен фокус са били практичните ефекти, на които лично Феде Алварес страшно много е държал. Разбира се, компютърните ефекти в днешно време са неизбежни, но екипът се е постарал те да бъдат сведени до минимум.

За финал ви представяме и една снимка на основните „жертви” на Ледърфейс, които ще се опитат да променят ежедневието му:

tcm120211206

Texas Chainsaw Massacre” е режисиран от Дейвид Блу Гарсия. Сценарият е дело на Крис Томас Девлин по идея на Феде Алварес. В ролите ще видим Алис Крийг, Елзи Фишър, Сара Яркин, Нел Хъдсън, Уилям Хоуп и други. В ролята на Ледърфейс влиза Марк Бърнъм, който поема щафетата от покойния Гънър Хансен.

Премиерата е насрочена за 18 февруари по Netflix.

коментари
 
Отговорете »

 
 • X-Force
  2021-12-06 at 18:44

  Оригиналът, римейка и Началото са единствените три стойностни филма от този изцеден франчайз. Всичко друго е мъка, братче. Понякога трябва да знаеш кога да спреш…

  Отговор

 • Ivcho
  2021-12-07 at 19:12

  Всеки филм има потенциал да не е хубав. Този не прави изключение.

  Отговор

 • ББПП
  2021-12-13 at 16:19

  Лично за мен, римейкът от 2003 е най-добър от поредицата.
  Колкото до новия, мисля, че ще е помия. А и Ледърфейс няма никакъв шанс срещу 3 жени и негър.

  Отговор

Коментирайте