Netflix ще разработят сериал по поредицата игри „Assassin’s Creed“

 

Едва ли има човек на тази планета, който да не е чувал името „Assassin’s Creed”. Няма значение дали обичате да играете игри или не, поредицата на Ubisoft с тринадесет годишна история бързо успя да си спечели място в сърцата на феновете. За съжаление на последните, те трябваше да изтърпят изключително слабата и нямаща почти нищо общо с оригиналния материал адаптация, предвождана от имена като Майкъл Фасбендър, Марион Котияр и Джеръми Айрънс.

Очевидно Netflix са на път да заличат този лош вкус или поне се надяват да постигнат подобен резултат. През изминалите дни стрийминг гигантът оповести, че са сключили сделка с гейм студиото да превърнат „Assassin’s Creed” в телевизионна поредица. На този етап все още се търси шоурънър и е много рано да се каже каква история ще се опита да разкаже сериала.

Истината е, че игрите, които поставят в основата си вечната и безсмъртна битка между ордена на тамплиерите и този на асасините, имат изключително богата палитра от наративи и исторически периоди. Сценаристите ще имат да избират от древна Гърция, през кръстоносните походи, френската революция и викториански Лондон до Италия през петнадесети век, че дори и викингите. „Assassin’s Creed” е поредица, която смесва фантазията с реално съществуващи исторически събития и личности, позволявайки на играчите си да научат дори нещо полезно в процеса.

assassins-creed-netflix

Netflix ще си партнират заедно с Ubisoft Film & Television, за да се постараят да поднесат вярна на оригинала и задоволителна за всички фенове адаптация. Ето какво сподели вицепрезидентът на Netflix Питър Фридлендър:

Изключително се вълнуваме да си партнираме с Ubisoft и да вдъхнем живот на богатата и разнообразна история, за която „Assassin’s Creed” е толкова обичан. Благодарение на спиращите дъха исторически светове и огромен глобален успех като една от най-успешните поредици на всички времена, ние сме се посветили да създаден епично и вълнуващо забавление. Също така ни се иска да предложим на феновете и на нашите абонати възможност да се потопят изцяло в магията на тези светове.

За момента ще трябва да приемем стандартните думи при подобни сделки и да се надяваме, че създателите на бъдещия сериал по „Assassin’s Creed” наистина ще се възползват от чудесните истории на Алтаир, Ецио, Едуард, близнаците Фрай и всички останали персонажи от множеството игри от поредицата. Последната игра „Assassin’s Creed Valhalla” ще се появи след по-малко от месец, а ние ще следим с умерен интерес развитието на този проект.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Riddick
  2020-10-29 at 12:48

  „а ние ще следим с умерен интерес развитието на този проект“ …. и аз така, игрите ме изгубиха след 3-ката, пиратската нещо не ми понесе, но иначе светът им има какво да даде на малкият екран.

  Отговор

 • UZUMAKI
  2020-10-29 at 16:24

  Аз ще „следя“ с екстремен безинтерес тоя проект.

  Отговор

  • radi
   2020-10-29 at 19:07

   Важното е като го гледаш да ти хареса. Нетфликс може да подходят правилно :)


  • UZUMAKI
   2020-10-30 at 13:58

   Много полезен коментар, Ради 😀


Коментирайте