Нов трейлър и плакати на втори сезон на „The Mandalorian“

от на 2020-10-20
 

Here we go! Десет дни преди премиерата на очаквания втори сезон на „The Mandalorian“, Disney+ представиха специален поглед към сериала, върху чийто „плещи“ в момента се крепи целият „Star Wars“ франчайз (или поне игралните му измерения). Рекламата не разкрива някакви допълнителни подробности за сюжета, нито пък предлага нещо кой знае колко по-различно от първия трейлър, но все пак има с какво да зарадва феновете.

И като казахме сюжета, единственото, което знаем за новия сезон (и така ще си остане), е, че Мандалорианецът и Детето (или Бейби Йода, както е познато навсякъде по света) се изправят пред стари и нови врагове и разчитайки на помощ от съюзници, продължават пътешествието си през опасната галактика в турбулентните времена след колапса на Галактическата империя.

Вижте „специалния поглед“ сега.

Ако трябва да сме съвсем честни, доста хора от екипа ни не споделят (поне не и изцяло) повсеместното прехласване по „The Mandalorian“ и виждат в него всичко, което в крайна сметка доведе до краха на филмовата поредица във всичките ѝ измерения (били те номерирани или „истории от света“). Само носталгия и фенсървис, колкото и качествени да са те, в крайна сметка няма да доведат до нищо ново – резултатът ще е същият. Герой, който прилича на Боба Фет, и малък Йода – колко оригинално. „Star Wars“ има остра нужда от нещо ново – да се отвори вселената, да видим събития, герои, светове, атмосфера, които не приличат на нищо друго, предъвквано отново и отново. Просто трябва да се рискува творчески, дори и крайните резултати да не се харесват от хардкор феновете (даже ако е така, най-добре).

Не е сега моментът да се оплакваме от това, но така ни дойде. Знаем обаче, че други с удоволствие ще се завърнат в този добре познат и уютен свят и ще си прекарат фантастично, особено сега, когато, както казахме и миналия път, мащабите се увеличават и започват да се появяват все повече елементи от почти всички измерения (филми, анимационни сериали, книги, комикси, игри) на сагата.

Вижте и няколко нови плаката.

mandalorian-poster-4-20201020 mandalorian-poster-3-20201020 mandalorian-poster-2-20201020 mandalorian-poster-1-20201020 mandalorian-poster-54-20201020

Създател и основен сценарист на „The Mandalorian“ е Джон Фавро, който е и изпълнителен продуцент наравно с Дейв Филони, Катлийн Кенеди, Колин Уилсън и Карън Гилкрайст. Сред режисьорите този сезон са Брайс Далас Хауърд, Рик Фамуява, Карл Уедърс, Пейтън Рийд и Робърт Родригес, както и Джон Фавро и Дейв Филони. Актьорският екип включва Педро Паскал, Джина Карано, Карл Уедърс, Джанкарло Еспозито, Темуера Морисън, Кейти Сакоф, Тимъти Олифант, Розарио Доусън, Майкъл Бийн, Саша Банкс, Емили Суалоу, Омид Абтаи, Вернер Херцог, Ник Нолти, Минг-На Уен и др.

Премиерата на втори сезон на „The Mandalorian“ е на 30 октомври по Disney+.

коментари
 
Отговорете »

 
 • classic
  2020-10-20 at 16:03

  Воин с бебешка количка… Определено като мотив – бебе Йода и Мандалорецът – е взето от мангата „Lone Wolf and Cub“ и по-късно филмираната версия от 1972.

  Отговор

 • UZUMAKI
  2020-10-22 at 15:42

  Дано присъствието на Майкъл Бийн компенсира отсъствието на Бил Бър…

  Отговор

 • Петров
  2020-10-28 at 10:49

  Дано не е така тегав като първия сезон. И тоя пич ще му видим ли лицето?
  Иначе, дано има препратки към МВ – Императора и т.н. познати герои…..

  Отговор

Коментирайте