Нов трейлър на „Tenet“, дългоочаквания нов филм на Кристофър Нолан

от на 2020-05-22
 

Призивът е да се придържаме към принцип или вярване. Познаваме творчеството на Кристофър Нолан и сме сигурни, че ако тази идея е в основата на негов филм, значи трябва да се подготвим за изненади. И понеже няма нищо случайно, непосредствено след изтляването на пандемичната обстановка филмовата индустрия се е наканила да посрещне в киносалоните с (надяваме се!) вече пълен капацитет неговия „Tenet“.

Сигурно се разчита на името на режисьора, изградил безспорен авторитет в очите на публиката с творбите си през годините, но е много вероятно междувременно Warner Bros. и мултиплексите по света да отнесат сериозен хейт, ако не се гарантира/осигури/предвиди достатъчно обезопасена среда, в която зрителите да могат да си върнат усещането за истинско кино, на голям екран. И след като вече имаме информационната основа за творческия екип и подготовката на „Tenet“, дойде време за нов, по-подробен и (донякъде) разкриващ трейлър.

Сериозно и силно присъствие! Само който не е гледал „BlacKkKlansman“, не знае (все още) какво може да се очаква от Джон Дейвид Уошингтън. Неговият герой е в центъра на международна шпионска афера, в която са замесени манипулация на времето (разпад/структуриране наново) и специфичен акцент върху еволюцията. От реплики и действия на персонажите оставаме с впечатление, че става въпрос за сериозна военна опасност – нещо, което може да бъде квалифицирано като Трета световна война или дори „по-лошо“ (повсеместно изтребление?), както и за действия, предотвратяващи миналото (!) от страна на специално тренирания (прероден?!) централен образ.

Ето какво гласи и официалният синопсис на филма:

Джон Дейвид Уошингтън е новият герой в оригиналния научно-фантастичен екшън-спектакъл на Кристофър НоланTenet“. Въоръжен само с една дума – Tenet, той се бори за оцеляването на човечеството в сблъсък със „света в сянка“ на международния шпионаж, поел на мисия за разкриване на нещо извън познатото време. Не е пътуване във времето. А негов обрат.

Очакването е заредено на макс, трейлърът предлага от всичко, познато като почерк на Нолан, присъствието на актьорския екип е вдъхновяващо – какво повече може да се иска от един бъдещ блокбастър?! Като казахме актьорски екип, редно е да добавим, че на Уошингтън му партнират Робърт Патинсън, Елизабет Дебики, Арън Тейлър-Джонсън, Клемънс Поези, Димпъл Кападия, великолепният Майкъл Кейн и Кенет Брана, за когото подозираме, че ще е проводник на основния промисъл на злото в сюжета. Нямаме търпение!

Макар да беше обявено преди време, че проекто-премиерната дата е 17 юли 2020 – и така са се настроили всички синеплекси, в очакване на новия филм на Нолан, прави впечатление, че в новия трейлър тази конкретна дата не фигурира. Стискаме палци плановете да се реализират – и да сме в кината за премиерата на „Tenet“ (с комбинирана визия, резултат от 70 мм и IMAX-камери!)в средата на юли.

коментари
 
Отговорете »

 
 • radi
  2020-05-22 at 19:24

  Дано дотогава кината заработят на макс

  Отговор

 • heinrich
  2020-05-22 at 23:21

  Добре, че го няма пърденето на Цимер….

  Отговор

  • Satyr73
   2020-05-26 at 13:26

   Цимер е написъл толкова велика музика към велики филми, че с това тъпо изказване единственото, което можеш да постигнеш е, разголването на дълбоката си дебилна либса на разум в твоето грозво същество, за което се имаш като център на твоята мижава вселенка…. А ти си просто елементарна молекула в тази Вселена… Скрий се някъде в дебрите на твоето мижаво съществуване и не изплувай отново с подобни „коментари“!


  • Liubo Ursiny
   2020-08-22 at 23:45

   Добре.


 • МИГ21
  2020-08-22 at 17:02

  Наистина нямаме Цимер, ама си имаме Travis Scott. ХАХАХАХХАХАХАХАХХАХАХАХА! Саундтрака ще е голямата мъка на този филм. А и не само той :)

  Отговор

Коментирайте