Трейлър на историческата поредица „Grant“, посветена на генерал Юлисис С. Грант

от на 2020-04-30
 

Представянето на исторически събития в тяхната цялост и с максимално атрактивен подход е супер трудна задача, особено като се има предвид до каква степен младите поколения и потенциални зрители са презадоволени с друг тип забавления. Нали си представяте как един тийнейджър, който чака следващия екшън-блокбастър с големи актьорски имена и познати комиксови герои ще се впечатли от екранни битки с коне и огнестрелни оръжия от средата на XIX век?! Каузата може да я определим като изгубена.

При все това History Channel са решили да отдадат дължимото на паметта за миналото, която – няма да се уморим да повтаряме това! – е едно от най-важните условия за развитието на всяка следващо поколение. Те са се ангажирали в рамките на поредица с три епизода да разкажат историята на един от най-недооценените и до голяма степен неразбрани генерали и президенти в историята на Съединените Щати – Юлисис С. Грант. Никой не може да знае как би се развила Гражданската война в САЩ без неговата стратегическа мисъл и безпощадни генералски заповеди. Безспорен е приносът му в развитието на държавата в рамките на два президентски мандата до 1877 година. Предлагаме ви да хвърлите поглед към трейлъра на поредицата „Grant“ – детайлите от епохата са интригуващи.

Прави впечатление старанието във възпроизвеждането на историческите събития с подобаваща за изследователите на този период автентичност. В поредицата участват с интервюта експерти като носителят на награда „Пулицър“ Рон Чернов, автор на подробна и много ценна биография на 18-ия президент на САЩ и сценарист на „Grant“; също бившият директор на ЦРУ и генерал в оставка Дейвид Петреъс, журналистът Та-Нехиси Коутс, професорката от Уест Пойнт Елизабет Самет, изпълнителният директор на Музея на американската гражданска война в Ричмънд, Вирджиния – Кристи Колеман и др. Целта на History Channel е да направят един портрет на живота на „един от най-интересните и недолюбвани генерали и президенти в американската история“. Ето какво гласи официалният синопсис:

Поредицата пресъздава забележителна американска история – за един скромен човек, който превъзмогва невероятни пречки в живота си, издига се до най-високите етажи на властта и спасява нацията не веднъж, а два пъти! Съчетанието на пресъздадени драматични епизоди с коментари на експерти и илюстрации от ценни архиви, „Grant“ разкрива истинското наследство, завещано от един герой, водач на нацията в два периода на изключителни изпитания – Гражданската война и времето на Реконструкцията, приемането на отцепилите се южни щати отново в Съюза и опита за помирение между Севера и Юга. Една от най-смелите и неочаквани инициативи по време на президентството на Грант е защитаването на правата за гласуване на около 4 милиона освободени роби във времена на насилие и широко разпространена съпротива.

Изпълнителни продуценти на поредицата са Леонардо ДиКаприо и Дженифър Дейвисън (Appian Way), продуцират RadicalMedia и Lionsgate Television. Премиерата на „Grant“ се очаква в три последователни вечери по History Channel, като първият епизод ще бъде излъчен на 25 май 2020 година.

Коментирайте първи
 
Отговорете »

 

Коментирайте