Том Харди ще играе сър Ърнест Шакълтън в „Shackleton”

от на 2020-02-12
 

Безобразно любимият ни Том Харди, когато не играе разни хора, инфектирани с извънземни паразити, има афинитет към избирането на роли на реални исторически личности. Виждали сме го да играе известни престъпници, известни убийци, скоро предстои да го гледаме и като един от най-известните гангстери в историята – Ал Капоне. Сега обаче разбираме за нов негов проект, в който изглежда, че този път ще влезе в обувките на много позитивна и вдъхновяваща личност – сър Ърнест Шакълтън.

Шакълтън е бил ирландски изследовател, който е станал известен с три различни експедиции, които е предвождал из Антарктика през ранния XX в. По време на една от екпедициите му корабът му „Endurance” е бил смазан от ледовете и Шакълтън е повел екипажът си на пътешествие, продължило месеци в арктически температури, докато са стигнали твърда земя.

Филмът, който за сега е с работното заглавие „Shackleton”, ще бъде продуциран от самият Харди и Дийн Бейкър, неговият партньор в Hardy Son & Baker. Сценарият ще бъде написан от Питър Страухан, с когото Харди вече е работил по „Дама, поп, асо, шпионин”. Режисьор за сега още няма, тъй като сценарият е в процес на развитие, но самият факт, че Харди продуцира чрез собствената си компания ни показва, че се интересува и вълнува лично от филма, което много ни радва.

Ето какво казва Дийн Бейкър за проекта:

Том и аз винаги сме били страшно заинтересовани от Шакълтън като лидер, неговият заразен оптимизъм и абсолютната му вяра в екипа му. Във време, когато лидерите изглежда, че се интересуват повече от себе си, отколкото от обществото, Шакълтън е пожертвал своите нужди, за да осигури благосъстоянието на екипа си – това е вдъхновяващо.

Супер много ни грабва вниманието това, защото човек със „заразен оптимизъм” определено не е типичната роля, която Том Харди поема. Имаме обаче такава безусловна вяра в способностите му, че само сме развълнувани, че ще видим нещо ново от него и нямаме никакво съмнение, че ще смаже и тази роля. Другият интересен факт около нетипичността като за герой на Харди е това, че предишната екранизация за живота на Шакълтън е с Кевин Брана в главната роля – екранно присъствие, което е съвсем различно от редовните тежки мачовци, които Харди играе.

Ще следим развитието на проекта с интерес и ще споделяме, когато излязат още новини.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте