Трейлър на „Bombshell” с Чарлийз Терън, Никол Кидман и Марго Роби

от на 2019-08-23
 

Един от филмите, чието развитие следим най-много, когато става дума за предстоящия сезон на наградите (и за който вероятно, когато сезонът дойде, ще продължим да говорим), се казва „Bombshell”. Заглавието е ново – предишния път, когато говорихме за него, то неофициално беше „Fair and Balanced”. Без значение какво е името обаче, това е филмът, който ще събере на екран Чарлийз Терън, Никол Кидман и Марго Роби, както и много други страхотни актриси да им помагат. Сложното начинание, за което е събран този пантеон от холивудски богини? Историята на Fox News и създателя им Роджър Ейлс, който е изгонен от компанията, след като десетки жени го обвиниха в сексуален тормоз.

Първият миниатюрен тийзър, който Lionsgate пускат, ни показва само как изглеждат трите дами в главните роли. Събира ги в един асансьор, в който се изрича само едно изречение. Само че и трите са толкова добри, че пълнят не само асансьора, ами цялото ни възприятие с присъствието и ролите си. Погледнете за тези по-малко от 90 секунди колко добре можем да видим разликите между героините им.

Гретчен Карлсън (Кидман) е високопоставената ветеранка, която знае как да стои високо изправена и тежко на позицията си. Вероятно и за това, че си е изградила самочувствие и себестойност, тя е първата, която повдига публично обвинение срещу Ейлс, което впоследствие дава началото на порой от други свидетели. Мегън Кели (Терън) е вече известна, но очевидно недолюбвана – пази си гърба и стои на гард. Тя е обвинявана и хулена, че дълго време е мълчала и не се е включила до много късно в публичната борба срещу Ейлс. Кейла Поспизил (Роби) пък е младата продуцентка, която очевидно се чувства невероятно некомфортно и уплашено. Впечатляващо е Роби как дори на промоционалните снимки изглежда свела поглед и прегърбила рамена.

Ще бъде истинско удоволствие да гледаме трите в какъвто и да било филм, дори нямаше нужда да е на толкова наболяла тема, практически най-актуалната в момента, по истински събития от толкова скорошната история, на която всички продължаваме да ставаме свидетели. Абсолютно невероятният каст обаче не свършва с тях. Досега не сме споменали дори любимата ни Алисън Джани, която спечели „Оскар”, когато играеше майка на Роби в „Аз, Тоня”. Продължаваме със сияещата звезда на съвременния каст на “SNLКейт Макинън, Кони Бритън, Алис Ийв, Ашли Грийн, Назанин Бониади и други. А в ролята на титаничния злодей Роджър Ейлс е прекрасният Джон Литгоу.

В същата роля по-рано тази година влезе Ръсел Кроу в сериала  „The Loudest Voice”. И докато за Кроу критиците имаха само добри неща да кажат, цялостните оценки за сериала не са прекрасни. Надяваме се донякъде тайната на евентуалния успех на „Bombshell” да се крие в това, че той ще се фокусира върху жените, които са двигателят на цялата история, а не върху Ейлс. Самият Литгоу казва в едно интервю:

Толкова много се говори за добрите признаци на това, че виждаме да бъдат разказвани чудесни истории на жени. Тази може би е една от най-добрите, защото наистина е за шест или седем напълно различни жени, които имат напълно различни преживявания и отговори на кризата във Fox. Аз играя кризата.

Сценарист е Чарлс Рандолф („The Big Short”), а режисурата е поета от Джей Роуч („Тръмбо”). Премиерата на „Bombshell” е насрочена за 20 декември.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Dredd
  2019-08-23 at 12:23

  Кадър от национален парк „Серенгети“ ли изгледах току-що? 😁

  Отговор

 • UZUMAKI
  2019-08-23 at 13:45

  Баси, Терон са я избацали удивително, доста близка е визуално с оная пача Кели.

  Отговор

 • X-Force
  2019-08-23 at 15:31

  Скоро не бях гледал толкова добър тийзър! Ако целия филм е такъв, ще обере маса награди.
  П.С. Ох, Марго, що си толкова красива значи… 😀

  Отговор

  • Dredd
   2019-08-23 at 18:48

   Направо ще се замерят със статуетки от всякакъв калибър 😀 Тийзър с толкова изразена „животинска“ йерархия не бях гледал от бая време.


 • Milbo
  2019-08-23 at 18:11

  Именно, ей на как с по-малко се постига повече…

  Отговор

 • The Bear Jew
  2019-08-23 at 21:36

  Отвратително! Това ще е поредната лицемерна холивудска помия, която ще има за цел допълнително да пропагандира морално деградиралото движение #metoo. Тези долни „либерални“ фашисти направиха така, че феминизма в контекста на съвремието ни да бъде декласиран като стойност от графата на сериозните теми в изкуството.

  Отговор

  • kris pana
   2019-08-23 at 23:13

   Съгласен съм с теб. Още нещо по темата. Моя близка завърши право в САЩ преди 20 и нещо години. Още тогава ми каза , че в САЩ мъж не влизал в асансьор, ако би бил сам с жена. Изкривяване на иначе благородната концепция за феминизма. Например жена да каже, че преди 20-25 години била насилена от БОГАТ мъж и да получи някакви пари. и това е феминизма сега. Пари и глуповата известност.


Коментирайте