Тийзър трейлър и плакат на корейския „Parasite“ на Понг Джун Хо

от на 2019-04-09
 

parasite-20190409

Parasite“ на Понг Джун Хо („The Host”, „Mother“, „Snowpiercer“) е сред най-очакваните от нас филми за годината и внимателно следим рекламната му кампания, която до този момент включваше няколко снимки, а сега се сдобиваме и с тийзър трейлър. За съжаление, той е на корейски и дори и да хвърля някаква светлина върху сюжета, за нас той продължава да е енигма.

Това, което знаем за историята, е, че (по думите на самия режисьор) в „Parasite“ не става дума за истински паразити или някакви извънземни. Филмът представлява семейна драма за група от четири човека, като всеки от тях притежава уникални характеристики. Единственото допълнение е, че споменатата група се вманиачава по друго семейство и техния начин на живот, докато не се оказват оплетени в неочакван инцидент.

Вижте дали вие ще можете да разберете нещо повече.

Честно казано, не ни трябва да разбираме всичко. Това, което виждаме като атмосфера и ритъм (и обещанието за нещо драматично и вероятно свързано с насилие), ни е абсолютно достатъчно, но е истина, че бихме гледали „Parasite“ дори и без никакви реклами, само заради името на Понг Джун Хо. Все пак предполага се, че филмът ще дебютира в Канпрез май, така че скоро очакваме да се появят повечко подробности за сюжета, както и да видим трейлър със субтитри на английски.

плакат

 

Режисьор на „Parasite“ е Понг Джун Хо („The Host”, „Mother“, „Snowpiercer“, „Okja“), а в ролите са Сонг Канг Хо (който е работил с Джун Хо по „The Host” и „Snowpiercer“), Чанг Хье Джин, Парк Со Дам, Че У Шик, И Сун Кюн, Чо Йо Джонг и др.

Премиерата се очаква през май 2019.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Milbo
  2019-04-11 at 03:14

  Сонг Канг Хо. виждам пак е на своя пост…Понякога си мисля, че този човек играе във всички корейски филми …
  Може би семейството обикновени, свестни хора ще научи, че семейството на богаташите по които се омайват крият голяма, невиждана, неподозирана и подобаващо стряскаща за тях тайна…

  The Host си остава паметно, историческо преживяване за мен. Като виждам понякога ‘къде и как пипат’ режисьорите ми се иска да виждам по-малко…При Понг Джун Хо това, което ‘правят ръцете му’ изпълва с такава необяснима радост, защото винаги е неочаквано и някак си съвсем на място. Най-простото ми обяснение за филмовия гений на The Host e, че Понг Джун Хо се отдалечава, за да се приближи още повече. Сложността (да кажем жанровата) разширява обхвата на разказа, за да вдълбочи простотата (да кажем на главния герой). Той наистина е такъв какъвто е – дори когато замеря с пътен знак излязло току-що из морските дълбини невиждано досега чудовище….Резултатът е смайващо ‘фантасмагоричен’ и в крайна сметка убедителен и реалистичен.

  Отговор

Коментирайте