„The Haunting of Hill House“ е одобрен за втори сезон и се превръща в антология

от на 2019-02-23
 

The Haunting of Hill House“ беше една от най-приятните телевизионни изненади на миналата година – качествена хорър история, която не разчиташе само на „jump scare“ моменти и атмосферен сетинг и успя да увлече сериозен брой фенове. И въпреки че историята на семейство Крейн (по едноименния роман на Шърли Джаксън) приключи, сега научаваме, че сериалът на Netflix вече е антология и се готви втори сезон, който също се очертава доста обещаващ.

Вторият сезон, който се очаква другата година, ще е адаптация на „The Turn of the Screw“ на Хенри Джеймс. За съжаление, авторът на тази новина не е чел романа, но чуваме доста положителни коментари за него. А и се доверяваме на Майк Фланаган – този човек почва доста да ни радва с „Oculus“, „Hush“ и разбира се, първия сезон на „The Haunting of Hill House“ (надяваме се предстоящия „Доктор Сън“ да не е разочарование).

Фланаган ще се завърне и за втори сезон – „The Haunting of Bly Manor“, заедно с продуцента Тревър Мейси. Ето какъв е коментарът на режисьора и продуцента за особено успешното им сътрудничество с Netflix:

Netflix са важна част от нашата история и сме горди, че работихме с тях по „The Haunting of Hill House“, да не говорим за „Играта на Джералд“, „Hush“ и „Before I Wake“. Те ни подкрепиха в много от творчеството ни и се надяваме да продължават да ни подкрепят.

Романът „The Turn of the Screw“ разказва най-общо за гувернантка, която се грижи за две деца и започва да вижда две фигури в имението, в което живеят. Скоро става ясно, че само тя вижда призрачната двойка, които от своя страна, изпитват сериозен интерес към децата. Очаква се да има известно осъвременяване и промени по сюжета естествено, но подозираме, че ще са само положителни и дано крайният резултат да е също толкова зарибяващ, колкото първи сезон. Netflix явно също имат доверие на дуото Фланаган и Мейси. Ето какво казва Синди Холанд, вицепрезидент на „Оригинално съдържание“ (Original Content) в Netflix:

Майк Фланаган и Тревър Мейси са майстори в създаването на наистина страшни истории, които държат зрителите на ръба, без да могат да откъснат поглед. Вълнуваме се, че ще продължим партньорството си по „The Haunting“ и други бъдещи проекти.

Както споменахме, втори сезон на „The Haunting“ антологията се очаква през 2020, но засега нямаме информация кога точно, нито дори кои актьори ще участват в новата история. Сигурни сме обаче, че съвсем скоро ще имаме още поводи да пишем за „The Haunting of Bly Manor“.

Коментирайте първи
 
Отговорете »

 

Коментирайте