14 години след първата част и 11 години след „Рататуи”, само за половин година на екран „Феноменалните 2” бързо зае челната позиция в боксофис класацията на анимациите, излезли на екран през 2018 година. И както услужливо напомнят колегите от Collider – разгледахме внимателно boxofficemojo.com и узнахме, че филмът се нарежда по приходи в Щатите директно след „Черната пантера” и „Отмъстителите: Война без край”, а по приходи в цял свят заема четвъртото място, след „Отмъстителите: Война без край”, „Черната пантера” и „Джурасик свят: Рухналото кралство”. Но – целта ни в случая не е да ви досаждаме с напомняне, че имаме ревюта за доста от важните филми на изминалата година, а да споделим новина, свързана с „бъдещите творчески планове” на Брад Бърд – аниматор, сценарист, режисьор и продуцент, когото харесваме и уважаваме.

В очакване на обявяването на номинациите за наградите БАФТА, голяма част от кинотворците са поканени от Британската филмова академия на чай – традициите съществуват, за да се спазват. Именно там Variety са успели да си поговорят с Брад Бърд и да узнаят (някои) подробности за новия проект, по който той работи:

„Опитвам се да работя по следващия си филм. Всъщност това ще бъде мюзикъл. Не знам нищо за мюзикълите и реших, че ще трябва да го направя – може би защото умирам от страх като си помисля за тази идея, но пък винаги ми се е струвало като нещо изключително готино, с което мога да се заема… Това е проект, по който отдавна си мечтая да работя. И в него ще включа около 20 минути, които ще бъдат анимация…”

Явно всичко се върти около предизвикателството – ще го направи, каквото и да му струва това, защото иска да навлезе в непозната територия. Проектът ще е оригинален и нов, не ри-мейк-буут-нещо-си, и освен това главен партньор в новото начинание се очаква да бъде композиторът Майкъл Джакино, притежател на „Оскар”, „Златен глобус”, БАФТА, „Грами”, „Еми” и още около 170 най-различни призове и награди от всевъзможни филмови форуми. И така, освен да стискаме палци на Бърд за предстоящото раздаване на престижни номинации и/или статуетки на втората част от анимационната му семейна авантюра (която се харесва на изключително висок процент от световните киноспецове, а за публиката е ясно – приходите са красноречиви!), ще се ослушваме и за новини по адрес на бъдещия му авторски мюзикъл – заинтригувани сме!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *