Първи поглед към „First Man” на Деймиън Шазел с Райън Гослинг

от на 2018-06-07
 
dеймиън [азел

Деймиън Шазел

Не си спомняме дали сме споменавали официално, но и да сме, не е лошо пак да припомним, че намираме хората, които смятат, че не сме кацали на Луната, за специална категория тупани. Не че е чак толкова важно – тупани всякакви, но в случая ни се струва подходящо да посочим осъждащо тази проява на завиден интелектуален дефицит като преход към последните новости за филм, посветен на забележителния подвиг на десетки хиляди хора да изпратят и по-важното, да върнат обратно жив, човек на магнетичния ни естествен спътник на Земята.

Разбира се, става дума за нетърпеливо очаквания от нас „First Man” на носителя на „Оскар“ сценарист и режисьор на „Камшичен удар” и „La La Land” Деймиън Шазел. Филмът, който, както вече стана ясно, е посветен на къртовския и свръхрискован труд около покоряването на Луната, с акцент, както пък личи от заглавието „First Man”, върху първия човек, стъпил на нейната повърхност – Нийл Армстронг, чиято роля се изпълнява от Райън Гослинг.

Е, след години на подготовка и приказки, сега най-после имаме възможност да надникнем към филма, благодарение на People, които разпространиха първите официални снимки. Вижте.

Ryan-Gosling-First-Man First-Man-Ryan-Gosling First-Man-Damien-Chazelle Claire-Foy-Ryan-Gosling-First-man

На този етап няма кой знае какво да коментираме. В очакване сме на първия трейлър, за да видим атмосферата, ритъма и стила на филма, както и как точно Шазел и Гослинг ще комбинират елементите на общочовешката космическа драма с личния, почти енигматичен живот на Нийл Армстронг и съпругата му. Нямаме търпение. А докато чакаме, вижте и първия тийзър постер.

плакат

Режисьор на „First Man” е Деймиън Шазел („Камшичен удар“, „La La Land“), а сценарият е дело на Джош Сингър („Спотлайт”), по биографичната книга „First Man: The Life of Neil A. Armstrong” на Джеймс Р. Хансен. В ролите са Райън Гослинг, Клеър Фой, Пабло Шрайбър, Кайл Чандлър, Джон Бърнтал, Кирън Хайндс, Итън Ембри, Джейсън Кларк, Брайън д‘Арси Джеймс, Кори Стол, Кристофър Абат, Патрик Фюгит, Шей Уигам, Лукас Хаас и др.

Премиерата е 12 октомври.

коментари
 
Отговорете »

 
 • 2018-06-07 at 11:35

  ай дано да е як. гослинг направи жестока кариера.

  Отговор

 • fishek
  2018-06-07 at 11:41

  Шазел се очертава като режисер, който иска всяка година да ходи на Оскарите.

  Отговор

 • jo
  2018-06-07 at 12:02

  Аре пак тая Луна… Ебати скуката.

  Отговор

 • Milbo
  2018-06-08 at 21:40

  Въх нямаме търпение ….
  Не можем да си кривим душата много де – Whiplash много ставаше….
  Но как да продължи да ги прави така човек филмите в тази индустрия ?….
  Кауза пердута …

  Отговор

Коментирайте