Първи кадри с Линда Хамилтън и Маккензи Дейвис от снимачната площадка на „Терминатор 6”

 

Малко е шокиращо, че вече говорим за шести филм от поредицата „Терминатор”. Цели 34 години са минали, откакто Джеймс Камерън брилянтно оползотвори дървения австрийски акцент на Арнолд Шварценегер и репликата „I’ll be back” залепна завинаги в съзнанията ни. Да си признаем, не разполагаме с много ласкави думи за филмите след „Терминатор 2: Денят на Страшния съд“ и понеже няма нищо случайно в този свят, Линда Хамилтън също спря видимото си участие в поредицата след втория филм.

Преди година ви бяхме известили за нейното завръщане, а вече изтекоха и две снимки от терена на „Терминатор 6”, на които можете да видите Линда Хамилтън в познатото амплоа на Сара Конър. Хамилтън е в прекрасна форма, носи стегнати две гранати върху гръдния си кош и ще е един от ключовите персонажи в новия филм.

линда хамилтън terminator-6-linda-img02-20180622

Причината да отроня сълза на щастие: Маккензи Дейвис се появи на множество снимки, които много напомнят на част от сцена на бягство (и можете да видите в края на тази новина). Дейвис спасява младо момиче, вероятно от смъртта, която идва посредством новия изтребващ инструмент на Skynet – Габриел Луна. Белезите по тялото ѝ подкрепят теорията, че тя ще е в ролята на войник от съпротивата. Не е изключено по-ниското момиче, което се вижда на снимките до Дейвис да е именно Дани Рамос (актрисата Наталия Рейес), младо момиче на около 18-20 годишна възраст от Мексико Сити, независима, израснала в средностатистически квартал, вярваща в семейните ценности. Диего Бонета ще е в ролята на неин брат.

Наталия Рейес и Габриел Луна

Наталия Рейес и Габриел Луна

Сюжетът на „Терминатор 6” е още неясен, но намеренията на творческия екип са да игнорират тотално продълженията след „Терминатор 2: Денят на Страшния съд“ и да изградят една съдържателна фабула в духа на първите два филма. Говори се, че може да очакваме няколко сцени, чието действие се развива през 90-те години на XX век – когато Джон Конър е все още дете.

brett-azar-jude-collie-terminator-2019

С помощта на компютърни ефекти, Брет Азар и Джуд Колай, които виждате на горната снимка, могат да изиграят тогавашния Т-800 и респективно Джон Конър, но се надяваме употребата на CGI да е възможно най-оскъдна. Липсата им в официалния каст до момента подсказва, че техните роли ще са епизодични, колкото да се върже историята, там където тя спря за миг в края на „Терминатор 2: Денят на Страшния съд“. Завърналата се Линда Хамилтън, в комбина с Арнолд Шварценегер, ще заеме стабилна част от разказвателната структура на новия филм.

Джеймс Камерън е главен и действащ продуцент, замесен директно в творческия процес на „Терминатор 6” – за пръв път след втория филм. Той намекна още през 2017 г., че е възможно Арнолд да изиграе първоизточника на Т-800 :

Трябва да е имало мъж, чието ДНК е използвано за създаването на органичната материя, покриваща Терминатора. И вероятно това е бил истински човек.

По-късно – през март тази година – самият Шварценегер заяви пред The Arnold Fans:

Започваме снимки през юни и ще снимаме до средата на октомври. Аз съм част от проекта. Очаквам да се завърна в ролята на Т-800. Ще бъде страхотно с Тим Милър като режисьор, а Джим Камерън ще надзирава, така да се каже, цялото нещо.

Думите на Камерън и Шварценегер не се изключват взаимно. Може да видим младия Азар с лице на Арнолд, реалистичния възрастен Арни като Т-800, a също и в ролята на първоизточника.

Очаква се новият филм да адресира проблемите, които ни заплашват през 21-ви век. Ето какво още сподели Камерън:

Следя какво се случва в момента с наличието на изкуствен интелект, равен или превъзхождащ човешките способности. Илон Мъск и Стивън Хокинг вече ни предупредиха, че това може да е доста опасно за човечеството. Нещата, които четяхме във фантастиката от 80-те, днес са реалност. Заплахата идва, отвъд хоризонта, към нас. Възобновиха се страхът и тревогата от евентуалното използване на ядрени оръжия. Всички тези апокалиптични елементи съществуват и са някъде там.

джеймс камерън

Джеймс Камерън в „Story of Science Fiction”

Терминатор 6” се снима вече близо месец в Алмерия, Испания, като част от потвърдените сцени включват плажна ивица с лежащ на нея изпепелен хеликоптер, до който се виждат разпръснати човешки скелети в пясъка; сцена на изоставено летище; и преследване по магистрала. Целта на екипа е да симулират мексикански и гватемалски пейзажи, което пък от своя страна подкрепя идеята, че сюжетът ще започне в момент, в който Skynet са екзекутирали голямата част от населението на САЩ, а оцелелите търсят спасение отвъд южната граница. След Испания екипът ще се насочи към Унгария и Великобритания.

Плажът Ринконсильо в Ислета дел Моро (Алмерия, Испания)

Плажът Ринконсильо в Ислета дел Моро (Алмерия, Испания)

Летището в Мурсия

Летището в Мурсия

Част от пътят към летището

Част от пътят към летището

През февруари Арнолд се свърза с военната база в Целтвег, Австрия за снимки, включващи самолетна катастрофа в края на юли и началото на август. До момента Австрия не е потвърдена като локация и е възможно сцената да се заснеме в Испания. Не е ясно и дали Арнолд е вече на терен и снима, или ако не, кога точно ще се присъедини към екипа. В началото на април, той се подложи на сърдечна операция и му стискаме палци да е в добра форма за снимките. От Paramount Pictures споделиха, че операцията няма да попречи на работния план, а ето какво написа Арнолд от личния си туитър профил след операцията:

Режисурата на „Терминатор 6“ е поверена на Том Милър („Дедпуул”), а Джош Фрийдман („Война на световете”, „Хрониките на Сара Конър“), Дейвид Гойър („Батман: В началото”, „Черният рицар”), Били Рей („Игрите на глада“, „Капитан Филипс“) и Джъстин Роудс са автори на сценария, по идея на Дейвид Елисън и Тим Милър. В главните роли ще видим Маккензи Дейвис, Арнолд Шварценегер, Линда Хамилтън, Диего Бонета, Габриел Луна и Наталия Рейес. Филмът ще излезе по кината на 22 ноември 2019 г. Paramount Pictures са дистрибутори за САЩ, а 20th Century Fox – по света.

Поредицата си заслужава едно сериозно възраждане и се надяваме, че грешките от предишните три филма няма да бъдат повтаряни. Докато чакаме новите подробности около „Терминатор 6”, ви препоръчваме да разгледате обещаните снимки с прекрасната Маккензи Дейвис.

mackenzie-davis-terminator-set-16 маккензи дейвис mackenzie-davis-terminator-set-09 mackenzie-davis-terminator-set-04 mackenzie-davis-terminator-set-03

коментари
 
Отговорете »

 
 • Иван
  2018-06-23 at 11:51

  Трудно ще върнат емоцията от втория филм. Очаквам поредния средняшки, но гледаем филм!

  Отговор

 • UZUMAKI
  2018-06-23 at 12:15

  Поздравления за изчерпателната новина :)

  Отговор

 • Dredd
  2018-06-23 at 13:55

  Чудесно структурирана новина! До следващото лято нещата по проекта ще се избистрят. Очаквам стабилно завръщане ?

  Отговор

 • Stf
  2018-06-23 at 15:03

  Леко се развълнувах, но много леко.Остава да вземат нещото останало от Едуард Фурлонг, да го пратят на дебелариум, бърз фитнес и кондиционен ъпгрейд и си имаме Джон Конър по бързата Холивудска процедура.
  Тоя Дейвид Гойър не му е мястото там между сценаристите.

  Отговор

 • radi
  2018-06-23 at 15:26

  Имам добро предчувствие

  Отговор

Коментирайте