Тилда Суинтън ще участва в „Memoria“ на Апичатпонг Верасетакул

от на 2018-03-19
 

Като огромни фенове на Тилда Суинтън, която скоро ще видим (или по-скоро чуем) в „Isle of Dogs“ на не по-малко любимия ни Уес Андерсън, а след това и в римейка на „Suspiria“ на Лука Гуаданино, просто не можехме да пропуснем новината за следващия ѝ проект. Преди обаче да ви споделим за какво става дума, ето как актрисата избира ролите си:

Винаги първо избирам хората. Още от самото начало знаех, че от приятелството идва разговорът, а от него идва проектът.

Това обяснява защо толкова често работи със стария си приятел Джим Джармуш, с който подготвят поне още един филм, за който, за съжаление, не знаем нищо повече на този етап. Преди това обаче Суинтън ще участва в следващия филм на Апичатпонг Верасетакул („Чичо Бунми, който можеше да си спомни миналите си животи“) „Memoria“, който двамата обсъждат в продължение на повече от десетилетие.

Въпреки че филмът, който изследва колониалната история и страха, който се поражда от колективната памет, ще бъде първото сътрудничество на Суинтън и тайландския режисьор, двамата действително са близки от години и се радваме, че най-накрая ще работят заедно. Ето още няколко коментара на актрисата, от които става ясно защо ни е любимка:

Не виждам много полза в думата „нормално“. Не знам какво означава това. Виждам само проблемите, които причинява на хората и по същия начин смятам, че думата „красота“ също е проблематична, защото ми е трудно да си представя нещо да не е красиво.

Следващите реплики обаче не ни звучат много обнадеждаващо:

Никога не съм възнамерявала да съм на екрана и честно казано, все още е така. Всеки филм, който правя, планирам да е последният. Имам и други неща за правене, които съм изоставила! Може да звучи несериозно, но е истината – никога не съм мислела за себе си като за актриса, все още не мисля за себе си така и нямам никакво намерение да стана актриса.

За наша радост, все още се намират много приятели с проекти, в които Суинтън просто не може да не участва, така че засега поне, краят на актьорската ѝ кариера не се вижда в близко бъдеще. С удоволствие ще гледаме „Memoria“, когато дойде моментът, а дотогава нямаме търпение за поне един трейлър от „Suspiria“.

Коментирайте първи
 
Отговорете »

 

Коментирайте