Визуално впечатляващ трейлър на обещаващия „November“ на Райнер Сарнет

от на 2018-02-04
 

След включването на „Hereditary“, чиито фантастичен трейлър ни впечатли ужасно много само преди няколко дни, списъкът ни с хоръри (а и филми като цяло), които не искаме да пропускаме, нараства с още едно заглавие.

Става дума за режисирания от Райнер Сарнет („Idiot“) естонски фентъзи-хорър романс „November“, екранизация по романа на Андрус Кивирахк, който беше представен на миналогодишното издание на фестивала в Трайбека. Действието се развива в Естония през XIX в. и разказва за Лина – селско момиче, което копнее по Ханс, момче от нейното село, което обаче е необяснимо привлечено от гостуваща германска баронеса. За Лина спечелването на любовта на Ханс се оказва изключително сложно в мрачния и суров пейзаж, където вилнеещи духове, върколаци и самият дявол се събират, престъпленията процъфтяват и душите са търсена стока, но идват на доста ниска цена.

В Трайбека „November“ спечели награда за най-добро операторско майсторство, която е напълно заслужена, съдейки по първия трейлър на филма, представен от Oscilloscope. Вижте.

Не се сещаме кога последно сме гледали трейлър, който да буди подобна реакция в нас – на непрекъснато преливащи един в друг моменти на WTF и благоговение. Визията несъмнено е впечатляваща, а приказната история има европейски привкус и обещава доста „weird” моменти и липса на всякаква политическа коректност. Определено „November“ е един от „нашите филми“. Ще го чакаме с нетърпение. Няма да казваме, че се надяваме за фестивален показ, защото шансовете ни изглеждат минимални.

Вижте и два постера.

плакат плакат 2

Режисьор и сценарист на „November“ е Райнер Сарнет („Idiot“), по романа на Андрус Кивирахк. В ролите са Реал Лест, Йорген Лийк, Арво Кукумаги, Катрина Унт, Таави Елма и др.

Премиерата е 23 февруари.

 

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте