Бъдещето е вече тук! Докато Вернер Херцог не проумява как може да се използва виртуалната реалност за правене на филми, някои хора не си губят времето, а действат. Изненадващо за нас, вчера дебютира първия трейлър на продуцирания от компанията на Дъг Лайман сериал „Invisible”. Става въпрос за експериментални шест епизода, които разказват история чрез иновативната технология.

Сценарият е дело на Джулина Татлок и наградената с Оскар Мелиса Уолък, като историята започва със смъртта на д-р Ашланд, управител на голяма компания, занимаваща се с агрокултура. Така започва търсенето за внучката му Татяна Ашланд, която е наследник на корпоративната империя и семейните тайни (някои от родствениците й имат способността да стават невидими), които вървят с нея. Докато Татяна разследва смъртта на дядо си, харизматични образи провеждат човешки експерименти и се надяват да се докопат до способностите на Ашланд.

Вижте трейлъра (по възможност със Samsung VR, ако ви се намира наблизо):

Колкото и да сме скептични към подобни опити технологията да води изкуството за носа, останахме доста интригувани от видяното. Макар че трябва да се види с очила, за да се усети истинската сила на въздействието, дори и така можем да си представим колко незабравимо може да бъде едно такова преживяване.

Лаймън, когото харесваме още от „Самоличността на Борн” (тук може да гледате специалния епизод, който заснехме за поредицата) ни убеди чрез чудесния „На ръба на утрешния ден”, че е способен да борави адекватно с новите технологии, без от това да страда качеството на сценария. „Invisible” ще се опита да разкаже история чрез медиум, предназначен за преживяване, така че вярваме, че Лаймън е подходящият човек. Ще следим проекта с интерес.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *