Стивън Спилбърг и Питър Джаксън работят по нов съвместен проект

от на 2016-07-01
 

Преди да се зарадвате, не, не става въпрос за втора част от отдавна заплануваната от Стивън Силбърг и Питър Джаксън трилогия за Тинтин, която стартира с прекрасния „Приключенията на Тинтин” („The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn”), а за чисто нов проект, около който (каква „изненада”!), засега всичко се пази в пълна тайна. Добрата новина обаче е, че „Тинтин 2” не е изоставен и Джаксън ще почне работа по него веднага след като приключи работата си по новия филм.

Тази информация беше споделена лично от Спилбърг, който разговаря с The New Zealand Herald  по случай премиерата на „The BFG”:

Питър беше доста зает с „Хобит” и това отвлече вниманието му от „Тинтин”, и сега той прави нов филм за моята компания. Това е тайна, за която никой не знае. Чак след това той ще направи „Тинтин”.

Разбира се, същото нещо се говореше, че ще се случи и след „Хобит”, ама карай да върви, този път може и да стене. А и няма как да се мръщим при положение, че говорим за съвместен проект между Джаксън и Спилбрг, какъвто и да е той.

The Playlist, които първоначално разпространиха новината спекулират (общо взето за спорта, но знаели човек), че може да става въпрос за „The Dam Busters” – дълго подготвяния римейк на едноименния филм от 1955 г. , в който става дума за действително съществувал ескадрон на британските Кралски военновъздушни сили, които по време на Втората световна война са натоварени със задачата да бомбардират язовири.

Друга възможност е някой малък филм от мащабите на прекрасния „Heavenly Creatures”, което пó ни се връзва с нещата, тъй като според нас Питър Джаксън ще иска да си почине малко след отнемащата години работа мащабна продукция каквато беше трилогията „Хобит”. Само се надяваме да не е нещо „малко” в стил „Очи от рая”, който е сред най-лошите му филми.

Ясно е, че какъвто и да се окаже случая, ние ще сме на линия – и в отразяването на проект и в гледането му на кино. Все още съвместен филм между Стивън Спилбърг и Питър Джаксън не е нещо, което бихме пропуснали доброволно.

коментари
 
Отговорете »

 
 • 2016-07-01 at 14:24

  Скоро си припомних фантастичния Тинтин. Много бих се радвал да подредя трилогията до тази с Инди.

  Отговор

 • UZUMAKI
  2016-07-01 at 14:36

  Ужасно ме е яд, че вече не харесвам Питър Джаксън :(

  Отговор

 • 2016-07-01 at 14:43

  Да направи една анимация и току виж отново отново му дошла музата. Или още по-добре, един хорър да направи – ама качествена забавна сеч като „Брейндед“. :)

  Отговор

 • 2016-07-02 at 15:39

  Дринов ти сериозна ли това го смяташ: цитирам:“„Очи от рая”, който е сред най-лошите му филми.“ та това е толкова силен и тежък филм, явно ти трябва да го видиш пак на по-трезва глава. Не се заяждам, ако той не ти харесва, то какво е тогава стойностното кино за теб? :)
  Отдавна искам визионера Джаксън да се захваща с по-различни теми от тази на Толкин. Това вече знаем, че го може. Но този човек си губи времето и таланта с разни анимации, явно разтоварващи за него. Но ако се захване с различни тематики и жанрове ще ми е безкрайно интересно да се види. „Очи от рая” е също потресаващо нестандартен сюреалистичен и тежък трилър с толкова невероятни Бъртънови елементи, че е срамота да се каже, че не струва.

  п.п. Дори ми е по-интересно да видя нова лента, каквато и да е, на този кино-гений Джаксън, отколкота на вече май узкуфелия Спилбърг. Като го гледам какво снима от 10 г. на сам ми се отщява да го гледам вече…

  Отговор

  • 2016-07-02 at 15:44

   Харесваш недоразумението „Очи от рая“ и наричаш „разни анимации“ кое? Тинтин? Най-добрият приключенски филм от новото хилядолетие.

   Ти си потресаващо нестандартен, сюрреалистичен и тежък.


  • UZUMAKI
   2016-07-02 at 17:40

   „Очи от рая“ e малоумен, а „Тинтин“ страхотен. Сатърчо пък си е все така селски примитивeн, нищо ново под слънцето 😀


  • Дринов
   2016-07-02 at 19:41

   Сатърче, този път ме разочарова наистина. :/
   Не ми се щеше да коментирам въобще, но ми се ще да те попитам, кой според теб е най-лошият филм на Джаксън?


  • 2016-07-04 at 11:17

   Питаш ме кой е най-лошия филм на Джаксън ли? Той до сега няма лошо кино предвид факта, че това което е направил до сега е почти в границите на перфектното кино, но реално за мен Хобит е най-слабото нещо, което направи до сега, независимо, че се опита да се самокопира от „Властелита“ Но всичко друго е в перфектно състояние – виж един Кинг Конг как е направен и оставаш безмълвен. Но опус магнум си остава Властелина. Не за щото има кой знае колко филма в творчеството си – напротив малко са, но само заради този филмов брилянт е почитан от всички и всеки в тази индустрия. И затова смятам, че може да заснеме всичко по перфектен начин. Ако не си гледал това виж го.Магьосник е
   https://www.youtube.com/watch?v=AAouqVnjBvs


  • 2016-07-04 at 12:47

   Още в „Кинг Конг“ можеш да видиш зараждането на проблемите, които избиха с почти катастрофални измерения в „Хобит“ – третият филм е трагичен в много отношения. „Очи от рая” попада между тях – сбъркан подход към една прекрасна история, която ако беше направил по-рано можеше и да се получи нещо добро. „Властелинът“ няма кой да му го отрече. Както и ранните му хорър-произведения.


 • 2016-07-03 at 00:51

  Да го духате и двамата разбирачи…Джаксън може да направи всичко в киното,но още не сте дорасли да го разберете бе келеши. Щом може да направи Толкин като самия Толкин, значи може всичко бе веандерталци..Не ми обяснявате за кино разбиране неграмотни пдевдо-кинаджии. Срам ме е,че коментирате киното изобщо баси……….Все едно от един гъз сте излезли неграмотни гледачи…Не ме карайте да навлизам в груби подробности за вашия елементарен интелект…. :(((

  П.п.Дринов-разбирача- който прави Толкин няма лош филм,да ти е ясно!!!

  Отговор

 • 2016-07-03 at 01:11

  Uzumaki, плазмодио на сайта, престани да ме коментираш и четеш, не пиша за такива елементи и създания като теб, пиша за разбиращи,четящи и знаещи. Пълен елементарен сноб-олигофрен с грозна физиологична мутра,който се бърка навсякъде,където е писано. Стой си в шибаната Германия и остави хората да гледат и мислят спокойно върха живота и киното.Ти не си никой,ти не си критерий за нищо. Не искам да виждам под мен твой коментар…ясно влечуго мазно!!!

  Отговор

 • UZUMAKI
  2016-07-03 at 01:17

  Май все пак съм критерий за тебе, ах, ти, сладко майчино селтаче с нерви лабави, пиянска мутра и плосък череп 😀

  Отговор

 • 2016-07-03 at 01:23

  Не! Просто говоря и коментирам на Дринов, но ти си все след моите коментари. Не си желан.Не го ли разбра вече курво мъжка! Или ревнуваш вече катил елементарен?!!! С Дринов можем да разговаряме,но не и с теб курво ревнива.И мам богат речник,но сайта не го позволява да ти го ….Ра в устенцата много знаещи….

  Отговор

 • UZUMAKI
  2016-07-03 at 01:28

  He cъм желан ли бе, провинциален аборте – та аз всеки път като ти го подам, го поемаш надълбоко с радост. Продължавай да мляскаш, катамит. :)

  Отговор

 • 2016-07-03 at 01:39

  Никой няма нужда от теб,защото не можеш на нищо никого да научиш ,а камо ли на кино.Киното не се приказва,а се усеща,но ти си елементарен за да го знаеш това.Просто си поредния псевдо-гуто в сайтовете за кино.Няма какво да ни кажеш ново.

  Отговор

 • UZUMAKI
  2016-07-03 at 01:44

  Не, моля те, не се сърди, не знам как ще го преживеем – всяка нацупена безхарактерна вагина с мозъчен потенциал на метил има място под слънцето, било то и в зоопарка. Ще ти идваме на свиждане, обещавам.

  Отговор

 • 2016-07-03 at 01:48

  ??? за този няма лечение!!!

  Отговор

 • UZUMAKI
  2016-07-03 at 01:54

  Когнитивният дисонанс is strong with this one 😀

  Отговор

Коментирайте