Дженифър Лорънс и Адам МакКей подготвят съвместен проект за Елизабет Холмс и Theranos

от на 2016-06-12
 

Дженифър Лорънс се готви да „изневери” на Дейвид О. Ръсел с един проект, по който ще работи заедно с режисьора на „The Big ShortАдам МакКей. Новият филм, на който според Variety двамата ще бъдат продуценти, а Маккей ще бъде автор на сценария, е посветен на медицинската компания Theranos и нейната основателка Елизабет Холмс.

Новаторската дейност на Theranos започва през 2003 година, когато Холмс е само на 19 години, току-що напуснала Станфордския университет. Идеята е да се революционизират кръвните проби и да се определят резултати за различни тестове без традиционното източване на по-голямо количество кръв. Реализирането на този метод бързо набира популярност и към 2014 година компанията е оценена от инвеститорите в Силициевата долина на 9 милиарда долара, а през 2015 година Forbes обявява Холмс за най-младата милиардерка, която самостоятелно е постигнала този успех. Съвсем скоро обаче се повдигат обвинения в неточност на резултатите и макар разследванията все още да продължават, отново Forbes буквално преди седмици обяви „нетната стойност” на Холмс на равна на нула, а на Theranos и Холмс се очаква да бъде забранено да практикуват каквато и да било дейност в продължение най-малко на две години. Въпреки всички проблеми, стойността на компанията на Холмс все още се определя на 800 милиона долара, което съвсем не е малко…

Историята звучи доста интересно – точно като сюжет, който авторът на „The Big Short” би разказал по увлекателен и интригуващ начин. Прочул се с комедии като „Anchorman” и „Step Brothers”, Адам МакКей доказа, че го бива и в сериозните теми, след като през 2016 година спечели „Оскар” и БАФТА за адаптиран сценарий (а филмът му получи и още по четири номинации от щатската киноакадемия, от чуждестранната критика и от БАФТА, сред които са престижните за най-добър филм и най-добър режисьор). Самата Дженифър Лорънс, също носител на „Оскар” за ролята си в „Наръчник на оптимиста”, вече има в актива си най-различни роли, сред които и една подобна на тази, която ѝ предстои да пресъздаде – „Джой” представляваше разказ за основателка на просперираща компания, която е направила всичко сама, благодарение на хъс и самоотверженост, борбена жена с жажда да постигне целите си без да я възпират колебания и предразсъдъци.

Очаква се Лорънс и Маккей да предложат съвсем скоро проекта на някое голямо студио. И при положение, че дуетът им има голям награден потенциал, едва ли ще изпитат затруднение в намирането на партньор за реализация и разпространение на бъдещия си съвместен филм. Разбира се, ще следим развоя на събитията, за да информираме своевременно за новини.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте