Сценаристът на „Джурасик свят” Дерек Конъли ще напише „Pacific Rim 2”

от на 2016-05-14
 

Съзнателно ще да сме пропуснали да подадем ъпдейти по проблемното продължение на „Огненият пръстен”, към който имаме големи сантименти. Може да сме стискали палци слуховете да не са верни, а може и нарочно да сме се направили на разсеяни. Истината е, че любимият ни Гийермо дел Торо остава само в продуцентския екип на Pacific Rim 2” (ако не реши изцяло да предостави пълна свобода на новите автори), а Стивън С. ДеНайт (настоящ шоурънър на „Daredevil” на Marvel), присъства официално като режисьор в кредитите на бъдещия филм.

Проектът е все още в подготвителен период, а за сценарист е ангажиран Дерек Конъли („Джурасик свят”, „Kong: Skull Island”), който има ангажимент да работи и по „Star Wars: Episode IX”, по идея на Райън Джонсън. Дори и най-големите скептици би трябвало да се съгласят, че изборът на сценарист е подходящ – и в праисторическия, и в познатия фентъзи-свят става дума за битки между гигантски същества. Дали ще са „йегъри” и кайджу, или динозаври май няма голямо значение – важното е публиката да се забавлява!

В момента работното заглавие на филма е „Pacific Rim: Maelstrom”, Чарли Хънам отново ще се изявява като бърз и смел „йегър”-боец, а сред оцелелите от първия сблъсък май ще бъде и Ханибал Чоу на Рон Пърлман. Говори се, че действието ще се развива в далечното бъдеще, където „йегърите” ще се използват повсеместно (явно няма отърване от творенията на другото измерение), както и че сюжетът може да задълбае по-сериозно в света на кайджу-съществата.

Дори Universal Pictures и Legendary да решат да ползват част от идеите на Гийермо дел Торо, липсата му на режисьорския стол няма как да не се отрази, колкото и добре да се справят Конъли и ДеНайт, тъй като целата идея за вселената, си е негов „passion” проект от до. Ако се потвърди тоталната неангажираност на Дел Торо, информационния ни капацитет по отношение на „Pacific Rim: Maelstrom” рязко ще се намали. Както казахме вече – дано не се стига дотам.

 

коментари
 
Отговорете »

 
 • Wolveriddick
  2016-05-14 at 21:09

  „а сред оцелелите от първия сблъсък май ще бъде и Ханибал Чоу на Рон Пърлман“
  Що си мисля, че именно тук, в „операцията „, нямой ми беше казал за скритата сцена с него?

  Отговор

 • UZUMAKI
  2016-05-14 at 21:24

  Дано продължението, ако изобщо се реализира, не отнеме от култовостта на първия филм, който е на абсолютно заслужена почит :)

  Отговор

  • heinrich
   2016-05-14 at 22:33

   Хайде да не изпадаме чак пък в такива сантименти. Можете и да ме анатемосате ако искате, ама чак пък култов филм. Във филма няма нищо култово. Да безпорно хубав и добър запомнящ се филм, но е далеч от култуво, окултизъм или каквото и да ебило свързано с окултни науки.
   Пришълецът, Блейд рънър, Боен клуб, Лудия Макс. Примери за култови филми колкото искаш, но Пасифика е доста далеч от тяхното ниво.


  • UZUMAKI
   2016-05-14 at 22:39

   Айде пък да не изпадаме в семантика. Култов е, както и да го погледнем – най-вече като степен на популярност, придобита повече постфактум, отколкото „приживе“. Ако пък толкова искаш да отидем в посока окултизъм – филмът силно се вдъхновява от Х. Ф. Лъвкрафт… Съвсе друго обаче имах предвид: появата на продължение ще отнеме част от специалното около тоя филм, ще го направи просто първа част на франчайз и ще разводни малко или много чара му да бъде як, но не и консенсусно хитов проект. Хем не искам да видя продължение, хем ми е любопитно Дерек Конъли какво ще измъдри. Времето ще е съдникът, ес южуъл.

   PS Виж, трети „Хелбой“ много искам да се случи. Ама адски много.


 • Wolveriddick
  2016-05-14 at 22:15

  бях казал веднъж, че като порастна, и измисля приложение, което ме направи милиардер, ще му спонсорирам Хелбой 3 и Пасифик Рим 2

  Отговор

Коментирайте