Тийзър на „Warcraft” на Дънкан Джоунс и подробности за „Mute”

от на 2015-11-04
 

Warcraft

Нямаше как подгряването за обявения за петък дебют на първия трейлър на „Warcraft” на Дънкан Джоунс да ни се размине само с един постер и няколко снимки, задължително трябва да имаме и поне един от досадните тийзъри на трейлъри, без които напоследък не минава нито една рекламна кампания на голям филм. И ето, че той не закъснява.

Преди да видите краткия тийзър, искаме да споделим една нова информация за дълго подготвяната от Дънкан Джоунс фантастика „Mute”, която е вдъхновена от „Блейдрънър” и ще се развива в същата вселена, в която и прекрасният „Moon” – имаме потвърждение, че героят на Сам Рокуел ще има поява. Покрай AFM (American Film Market) научаваме, че „Mute” най-накрая си е осигурил финансиране и ще започне снимки след края на работата на Джоунс по „Warcraft”, а към актьорския състав са се присъединили Пол Ръд и Александър Скарсгард.

Ето какво споделя режисьорът:

Работя за направата на „Mute” вече 12 години и не мога да ви кажа колко съм развълнуван, че най-накрая ще започнем снимките на този напълно уникален филм. Фактът, че ще мога да го направя с Александър Скарсгард и Пол Ръд, го прави още по-вълнуващ. „Mute” е филм, който ще се помни дълго. Не прилича на нито една от фантастиките, които се правят днес.

Бая силни думи и самочувствие. Дано само не се окажат празни приказки. Вижте дали ще откриете следи от „уникалност” в краткия синопсис:

Берлин. След 40 години. Кипящ град с имигранти, където Изтокът се сблъсква със Запада в научнофантастична Казабланка. Лио Бейлър (Скарсгард) е безмълвен барман, който има само една-единствена причина да живее тук и тя е изчезнала. Лио тръгва по следите ѝ и търсенето му го отвежда дълбоко в мрачните кътчета на града, а единствената му улика са странна двойка американски хирурзи (единият от които е Ръд). Лио не е сигурен дали те могат да му помогнат или трябва да се страхува от тях.

Ще имаме време да говорим и да пишем за „Mute”, сега ще се върнем към „Warcraft” с краткия тийзър на предстоящия му трейлър.

Ще изчакаме трейлъра, преди да съдим, но засега въпреки любопитния дизайн, кадрите ни изглеждат повече в стила на „Хрониките на Нарния”, отколкото на „Властелинът на пръстените”, както ни се искаше. Всичко ни е прекалено новичко и лъскаво. Но ще  видим.

Режисьор на „Warcraft” е Дънкан Джоунс, а в ролите са Травис Фимел, Доминик Купър, Тоби Кебъл, Бен Фостър, Пола Патън, Роб Казински, Даниел Уу, Кланси Браун, Рут Нега и други.

Премиерата е 10 юни 2016.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Начев
  2015-11-04 at 12:51

  Пейзажът от първите секунди е като откраднат от Хобита… :/

  Отговор

 • Riddick
  2015-11-04 at 13:07

  и аз точно това си мислих, обаче мен това ме дига, точно такова епично фентъзи ми се гледа, писна ми от евтинийки, ала Ню Бояна, но все пак ще изчакам и трейлъра

  Отговор

 • Мартин Касабов
  2015-11-04 at 13:25

  Важното е да става въргал и да се вижда нещо все пак де.

  Отговор

 • Ivcho
  2015-11-04 at 15:33

  С това нещо се поставя началото на новта мания в Холивуд след комиксите.

  Ясно е че ще има успех и ще искара доста пари. След което ще последват 2 3 4 и т.н.

  Което пък ще доведе до пренасянето на голям екран на доста от популярните игри.

  Отговор

 • Пламен
  2015-11-04 at 15:52

  Петък, петък, петък, петък, петък, петък…
  Мама му стара, от 2007 г. (май) откакто заговориха за екранизация по вселената го чакам този филм.
  Все още има работа по CG ефектите, но пък има и половин година до премиерата.

  Отговор

 • Riddick
  2015-11-04 at 15:55

  дано да направи кинти.

  а за модата, от Марио брадърс, през стрийт файтър и мортала, до сайлънт хил, дуум и резидент ивъл, тая „мания“ ич не е нова, а има 30 годишен горчив опит

  Отговор

 • heinrich
  2015-11-04 at 20:15

  Защо все ми се струва, че този филм ще е много…. ама наистина много, много, мноооого зле……….

  Отговор

 • WaNKeR
  2015-11-05 at 14:13

  Нормално да е лъскавичко, това е WarCraft все пак.

  Отговор

 • Mad Max
  2015-11-05 at 15:16

  Не мен също ми е прекалено цветна картината и сякаш някакъв по-мрачен филтър би бил по-удачен в случая … ама айде нека видим все пак и трейлъра. Приликата с Нарния обаче е наистина притеснителна …

  Отговор

 • Vladi
  2015-11-05 at 15:28

  Кадрите са garbage, филмът ще мирише, кур за компютърните игри и нърдовете.

  Отговор

Коментирайте