„The Forever War” на Ридли Скот с нов сценарист

Колкото и често да пишем за проекти на Ридли Скот и въпреки че сме наясно, че просто няма как всичко да се осъществи, пак нямаме нищо против да научим за още един-два. В случая обаче не става дума за нов филм, а по-скоро за вече познат проект, който продължава да се бори за живот в ужасяващия „development hell”.

The Forever War”, екранизация по фантастиката на Джо Холдеман, съществува като проект от десетилетия и то със Скот като режисьор, но от доста време не е имало каквото и да е развитие. Сега обаче научаваме, че нов сценарист ще се пробва с преработването на романа и този смелчага е Данте Харпър, познат още като Д. У. Харпър. За съжаление не знаем кой знае колко за Харпър, освен че е работил по „All You Need Is Kill” (може би знаете, че следим проекта и ни звучи обещаващо) и „Hansel & Gretel: Witch Hunters” (първите трейлъри не ни грабнаха и има опасност да се окаже жестока брадва).

Първите няколко варианта на екранизацията на „The Forever War” са дело на Дейвид Уеб Пийпълс („12 маймуни”, „Непростимо”, „Blade Runner”), но явно, по една или друга причина, неговият сценарий не е впечатлил „Fox 2000”. Макар и да няма биографията на Пийпълс, Харпър може да се окаже доста подходящ избор – ако не друго, „All You Need Is Kill” и „The Forever War” имат няколко общи теми, поне на пръв поглед. По-долу можете да прочетете синопсиса на българската версия на романа (озаглавен „Вечната война”), а повече за „All You Need Is Kill” можете да научите от новините ни до момента.

Земните лидери са начертали така наречена граница в междузвездния пясък, въпреки че безмилостната извънземна заплаха е загадъчна, непобедима и много, много далеч. Редник Уилям Мандела е призован в елитен военен отряд и запратен през време и пространство, за да се бие в хилядолетен конфликт. Мисията му е да изпълни задължителната си военна служба, да направи каквото е нужно, за да оцелее и да се върне у дома. Но „у дома” може да се окаже място, по-ужасяващо и от бойното поле, защото вследствие на междузвездното пътуване, Мандела е остарял с месеци, а Земята с векове…

Разбира се, не трябва да забравяме, че „The Forever War” е само един от многобройните проекти на Ридли Скот, който вече приключи снимките на „The Counselor”, но според последните слухове сега трябва да се прехвърли към продължението на „Прометей” и новия „Blade Runner”. Така че какво ще се случи с „The Forever War” и кога (все пак тепърва ще се пише нов сценарий), не е много ясно. Но ако този път Деймън Линделоф, както се казва, „stays the f*ck away”, имаме сериозен шанс за една наистина качествена фантастика. Ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Дедо Ридли само да не свърши същата работа, както с „Прометей“.
    Книгата не го заслужава!

  2. Дедо Ридли се справи суспер с „Прометй“. Други се изложиха там.
    Тук ще изчакам да гледам „All You Need Is Kill“ преди да коментирам избора на сценариста.

  3. Четох скоро книгата и според мене плаче за филмиране. Ридлито може да се справи идеално.