Първи трейлър на „Pain and Gain” на Майкъл Бей

от на 2012-12-20
 

Pain and Gain

Ако четете тази новина, най-вероятно или сте почитатели на Майкъл Бей и сте тук, за да видите как ще изглежда така нареченият му малък филм, с който той (евентуално) се завръща към корените си (чети „Лоши момчета”), или пък жив не можете да го траете – него и филмите му, и искате да заплюете подобаващо и най-новата му „творба” . И в двата случая, добре сте дошли.

Лично ние харесваме Бей – да, човекът има огромно его и е максимално отдалечен от представите ни за „изкуство”, но дори и най-слабите му филми изглеждат много добре, забавни са ни и нямаме нищо против да си ги припомняме от време на време, но още от самото начало „Pain and Gain” е проект, който остава на заден план, както в новините ни, така и в съзнанието ни като филм, който искаме да гледаме. Просто така и не успя да влезе под кожите ни.

Очаквахме ситуацията да се промени, когато видим първия трейлър, но сега той е факт, а не сме сигурни, че това се случва. Поне не и изцяло. Това обаче не означава, че трейлърът не струва. Даже напротив, доста е симпатичен – динамичен е, забавен и наистина дава заявка за един ранен Бей, лишен от „Трансформърска” бомбастичност и грандомания.

Ако не знаехме, никога не бихме предположили, че това е филм на Майкъл Бей. И как бихме могли с тази цветова схема, движението на камерата, екшъна и разхождащите се наоколо манекенки. Но да оставим иронията настрана. Да, филмът изглежда като типичен Бей (с всички произтичащи от това негативи и позитиви) и може да не ни „пали” супер много, но определено ни кара да гледаме по-положително на нещата.

Сюжетът на „Pain and Gain” е вдъхновен от действителна история и разказва за двама бодибилдъри (или иначе казано културисти – много я обичаме тази дума), които в преследване на „американската мечта” (която е по-голяма от вашата) се забъркват в схема с отвличане и рекет, а последиците са неочаквани и трагични.

Повече за истинската история можете да прочетете в оригиналната статия, вдъхновила филма, а за финал хвърлете едно око и на най-новия плакат.

Pain and Gain - палакат

Режисьор на „Pain and Gain” е Майкъл Бей, а в ролите, освен Марк Уолбърг и Дуейн Джонсън – Скалата, ще видим и Бар Пали, Тони Шалуб, Ед Харис, Ребъл Уилсън, Антъни

коментари
 
Отговорете »

 
 • 2012-12-20 at 12:20

  Това вони на масов убиец на мозъчни клетки.

  Отговор

 • Vladi
  2012-12-20 at 12:51

  The pleasure will be guilty as charged. Не мога да се сетя за сюжет, герои и исторически контекст, които да пасват повече на майкълбейската естетика.
  Шалуб и Харис са класа, Уолбърг и Скалата са маса, анцугарско-лъскавия стил е чисто 90-ско злато… Този филм трябва да се прожектира не в кино залите а във фитнес залите.

  Отговор

 • Азмодан
  2012-12-20 at 13:13

  По-скоро в Биад, яката поп-фолк експлозия причинява тоя трейлър. Феновете на Андреа най-накрая ще имат причина да си закупят нов бял потник и анцунг Адибас.

  Отговор

 • mimitar
  2012-12-20 at 13:35

  хаха thumbs up за Vladi’s comment 😀

  Отговор

 • 2012-12-20 at 14:31

  Забелязах доста иронични моменти, очевидно не се взимат насериозно, което е плюс. Едни ще го разберат така, други ще го приемат буквално и от киносалона може да се запътят право към фитнес центъра пиейки по пътя протеин…

  А и забелязвам Ед Харис, един от мъжкарите в тоя все по гейски Холивуд. Със сигурност бих предпочел този филм пред middle-earth – полюциите…

  Отговор

 • nik0sl
  2012-12-20 at 16:24

  Аз винаги се забавлявам на филмите му, а и както каза Takeshi , иронията наистина се усеща, така че какво критикувате, всички знаем какъв е стила на Бей… Аз със сигурност ще го гледам!

  Отговор

 • Анита
  2012-12-20 at 16:43

  Майкооо, критично зле е. Ако не ми беше това работата, никога не бих му дала шанс. Дори и сега ще се опитам да скатая :)

  Отговор

 • MadMax
  2012-12-20 at 17:55

  И аз да си кажа: Thumbs up for Vladi :) :) :)

  Обаче типично по майкълбейски, на постера няма начин да няма американското знаме :) само да можеше и да се вее на бавен каданс :)
  Въпреки всичко смятам, че филма ще е су-пер :)

  Отговор

Коментирайте