Знаем, че хората си представят точно едно определено нещо, когато става дума за „коледни филми“ – сантименталност, любовна история, малък град, някой, който научава „истинското значение на Коледа“. Знаем обаче също така, че особено много филмови нърдове обичат да повтарят, че всъщност най-добрия коледен филм, правен някога, е Умирай трудно. Филмови нърдове, някой отново се е сетил за нас.

Испанският режисьор Жауме Колет-Сера, който общо взето прави средняшки, но не обидно лоши екшъни с Лиам Нийсън (Non-Stop, The Commuter) или пък негледаеми студийни бози като Круиз в джунглата и Черният Адам, този път ни предлага това, което се надяваме да е по-добрият за него вариант – екшън-трилър в ограничено пространство. Carry-On се занимава с агент на летищна сигурност и опасен престъпник, който има идеално изграден план, зависещ от колаборацията на агента.

Страхотният Тарън Еджертън играе отегчения агент Итън, който е доста разочарован от мястото, където животът и кариерата му са попаднали. Един ден обаче той получава мистериозно обаждане от невидим злодей, който ще се опита да изнуди Итън да пусне опасен багаж на борда на коледен полет. Злодеят ще бъде изигран от Джейсън Бейтман, който дълго време беше познат най-вече заради комедийната си кариера, но особено след сериозния успех на Ozark знаем, че е страхотен и в драматичните роли.

Вижте трейлъра сега:

Вдъхновенията са ясни, а Умирай трудно очевидно е на най-преден план – история за обикновен работник, който трябва да спаси близките си и всички останали около него, когато е поставен в опасност от много по-добре подготвен противник. Приумицата за телефонните инструкции също така напомня Phone Booth и Cellular, други филми, с които много сме се забавлявали. Ясно е, че Carry-On ще е филм, който по-скоро ще е за забавление и няма да е нищо сериозно, но със сигурност му стискаме палци да е добре изграден във всичките си елементи. Защото всички филмови нърдове обичаме eкшъни по Коледа.

Carry-On е режисиран от Жауме Колет-Сера по сценарий на Ти Джей Фиксман. В главните роли са Джейсън Бейтман, Тарън Еджертън, София Карсън, Даниел Дедуайлър, Тео Роси, Дийн Норис и Логан Маршал-Грийн.

Филмът ще бъде достъпен в Netflix на 13 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *