Въпреки че през последните години Андреа Арнолд не стоеше със скръстени ръце –режисира няколко епизода на сериалите Transparent, I Love Dick и Big Little Lies, както и документалния Cow – тя не беше снимала игрален филм от прекрасния American Honey (2016) насам и определено ни липсваше. Затова сме изключително щастливи, че по-рано тази година, Арнолд се завърна с представената в Кан драма Bird, която предстои да се появи по кината в началото на следващия месец.   

Според официалния синопсис, Bird е „нежна, поразителна и необикновено изненадваща приказка за съзряването на младо момиче, част от маргинализираните хора от периферията на съвременното общество”. 12-годишната Бейли (Никайя Адамс) живее със своя отдаден, но хаотичен самотен баща Бъг (Бари Киогън) и своенравния си брат Хънтър (Джейсън Буда) в незаконно обитавана сграда в Грейвсенд, северен Кент. Разбитият домашен живот на наближаващата пубертета и търсеща внимание и приключения Бейли, се трансформира, когато тя среща Бърд (Франц Роговски) –  мистериозен непознат, който също търси себе си.

Вижте трейлъра:

Bird вече обиколи някои от най-големите световни фестивали, сред които Кан, Телюрайд, Торонто и Сан Себастиан, и отзивите са предимно положителни. Kонсенсусът е, че Андреа Арнолд „рисува удивителен портрет на прехода от детството към зрялост, оставайки вярна на своя здраво стъпващ в суровата социална реалност, но същевременно ужасно поетичен и емпатичен стил“. Ние, от своя страна, сме доволни от видяното в трейлъра и очакваме филмa с голям интерес, тъй като сме големи фенове на Арнолд.

Режисьор и сценарист на Bird е Андреа Арнолд (Red Road, Fish Tank, Wuthering Heights, American Honey). В ролите са Бари Киогън, Франц Роговски, Никайя Адамс, Джейсън Буда, Франки Бокс, Джазмин Джобсън, Джеймс Нелсън-Джойс и др.

Премиерата е на 8 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *