Международния кино-литературен фестивал Синелибри е най-големият форум, на който киното среща литературата. Тази година фестивалът чества своя 10-и юбилей под мотото„Поезия без край“. По този начин Синелибри отдава почит на корифеите на поетическото изкуство, на които дължим незабравими трепети и полети на духа.

За пета поредна година кино-литературният фестивал Синелибри ще има своя онлайн селекция в Neterra.TV+ от днес, 13 октомври, до 10 ноември.

Сред акцентите в онлайн изданието тази година се открояват френската драма Добър ден, тъга, вечната история за невъзможната любов във филма Ромео е Жулиета на италианския режисьор Антонио Пиаца, а също и филмът Доверие на обичания Даниеле Лукети.

Сициалнски писма е още едно заглавие в онлайн селекцията на Синелибри 2024, което прави силно впечатление. Филмът ни среща с шефа на Коза Ностра – Матео Месина Денаро. Мафиотският бос, наричан още Диаболик, 30 години е издирван, но е заловен едва през 2023 г. Смята се, че именно той е връзката между калабрийската Ндрангета и сицилианската мафия.

Почитателите на седмото изкуство ще могат да гледат и документалния филм Избери Ървин, посветен на лошото момче на шотландската литература и автор на Трейнспотинг Ървин Уелш. Той ще бъде гост и на физическото издание на Синелибри тази година.

В платформата Neterra.TV+ има и една огромна филмова изненада, която ще бъде разкрита на 25 октомври. Зад мистериозното заглавие стои едно от най-големите имена в световното кино.

28 заглавия ще бъдат достъпни за гледане като част от тазгодишното издание на Синелибри онлайн. Пълната селекция може да бъде разгледана тук.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *