Беше крайно време да чуем няколко фрази от „Like a Rolling Stone“ – песен, която през 2025 ще навърши 65 години! И макар да таяхме известно количество скептицизъм по отношение на превъплъщението на Тимъти Шаламе в легендарния музикант Боб Дилън в предстоящия филм Напълно непознат (A Complete Unknown), актьорът доказва за пореден път, че е способен на завидни трансформации. И пее удивително добре!

Начинът, по който режисьорът Джеймс Манголд подхожда към конструирането на всяка киноистория, е уникален и поредният трейлър на Напълно непознат доказва умението на екипа на филма да пресъздаде атмосферата на (сравнително) близкото минало по впечатляващ начин, а Шаламе в компанията на Ел Фанинг и Моника Барбаро буквално връща младостта на Дилън на екрана.

Вече сме споделяли при проследяването на работата по този филм, че Напълно непознат разказва за началото на пътя на 19-годишния фолк-певец от Минесота, който пристига в Ню Йорк в началото на 60-те години и главоломно постига световна слава – пълни концертни зали, оглавява боксофис класации и покорява сърцата на милиони меломани в Америка и по света. Кулминацията на тази част от историята на Боб Дилън е неговото новаторско, революционно рок-енд-рол изпълнение на фолк-фестивала в Нюпорт през 1965 година.

Режисьор на Напълно непознат (A Complete Unknown) е Джеймс Манголд, който е и съавтор на сценария заедно с Джей Кокс. Освен Шаламе, Фанинг и Барбаро, в актьорския екип са още Едуард Нортън (като вдъхновителя на Дилън – американският музикант Пит Сийгър), Бойд Холбрук (в ролята на Джони Кеш), Норбърт Лео Бъц, Дан Фоглър, Скут МакНейри, Ерико Хацуне, Биг Бил Моргенфийлд, Чарли Таан, Пи Джей Бърн, Уил Харисън и др.

Продуценти на амбициозната и до известна степен биографична творба са режисьорът Манголд, заедно с Фред Бергер (Range), Питър Джейсън, Боб Букман, Алън Гасмър (Veritas Entertainment Group), Алекс Хейнъман (The Picture Company) и Джеф Роуз.

От самото начало зад проекта стоят Searchlight Picture, а премиерата на филма по кината в САЩ е на 25 декември 2024 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *