В края на седмицата – 22 септември, легендарният екшън-майстор Джон Ву ще навърши 78. Първият му пълнометражен филм е на екран преди пет десетилетия, а съвсем наскоро той направи римейк на собствения си The Killer от 1989 година, като новата версия (с участието на Натали Еманюел, позната като чаровната Мисандей от Игра на тронове) може да бъде открита в платформата Peacock.

Според новината, споделена от Empire, предстои ново партньорство на Ву в малко по-различна посока – амбицията му е да направи мюзикъл, заедно с арт-поп дуета Sparks. Последният път, когато сме писали за тях в „операционния“ новинарски поток, беше във връзка с Annette на Леос Каракс, който се оказа доста разочароващ за част от екипа ни. Ето какво казва режисьорът пред медията:

Новият ми проект всъщност ще бъде на половина мюзикъл. Ще работя с братята Sparks, които написаха сценария и песните. В момента обсъждаме някои промени в сюжета. За първи път няма да има нужда да ангажирам каскадьори за свой филм.

Самият Джон Ву не споменава никъде заглавието на бъдещия филм, но междувременно Focus Feature говорят за „епичен мюзикъл“, наречен X Crucior, а братя Спаркс потвърждават, че става въпрос за един и същи проект.

Броим се за големи почитатели на Фантомът на операта, но не сме знаели (или сме забравили), че Джон Ву е имал голямо желание да направи киноадаптация на прочутия мюзикъл на Андрю Лойд Уебър, по либрето на Чарлз Харт и Ричард Стилгоу, като в ролята на Фантома е щял да бъде Джон Траволта (вместо това той участва в страхотния Лице назаем, както и в Код „Счупена стрела“).

В интервюто си за EmpireВу споменава, че има още идеи за следващи творчески ангажименти – работи и по великолепен сценарий на Брайън Хелгеланд за усетърн, в който ще има романтика, много емоции и вълнуващи екшън-епизоди. Но първо ще очакваме развитие по проекта за „полу-мюзикъл“ X Crucior с братя Спаркс.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *