Дистанцията на годините е важен елемент в продуцентските решения – за почти пет десетилетия се сменят толкова много поколения, че е съвсем очаквано младите хора даа нямат и най-малка представа от истории, разказвани през 80-те години на ХХ век. Още повече в претрупаното с всевъзможна информация ежедневие никой не може да очаква, че историята на музиката от средата на миналия век е позната на публиката – следователно това може да се окаже чудесна възможност за съживяване и „освежаване“ на спомените за един млад талант – Ричи Валенс, трагично погубен в самолетната катастрофа през 1959 година, в която загива и прочутият Бъди Холи.

През 1987 година излиза филмът La Bamba (интерпретацията на Ричард Валенсуела е на едноименната песен от мексиканския фолклор), посветен на основния вдъхновител на Чикано-рок музикантите (композитори и изпълнители с мексикански произход). Благодарение на чудесния синхрон между актьора в главната роля Лу Даймънд Филипс и сценаристът-режисьор Луис Валдес, La Bamba се превръща в тотален хит и получава одобрението на критици и публика в различни части на света, както и номинация за „Златен глобус“ за най-добър филм, а през 2017 година е включен в списъка за съхранение в Националния филмов архив на Библиотеката на конгреса на САЩ.

Наскоро бе обявено във Variety, че Mucho Mas Media и Sony подготвят римейк на класическия музикален филм, като негов сценарист ще бъде Хосе Ривера, а сред изпълнителните продуценти е режисьорът на оригиналния филм Валдес. Все още не е ясно кой ще бъде режисьор на новото римейк-начинание, а също така би било много интересно от гледна точка на маркетинг-специалистите да се анализира коя е таргет-аудиторията в настоящето, която би имала интерес да види филм за звезда от 50-те години на ХХ век, изпълнител на рок, вдъхновени от мексиканските музикални традиции?!

За да опресним спомените на по-зрелите киномани и с цел създаване на някаква представа у по-младите почитатели на филми ще предложим да хвърлят поглед на трейлъра на класическия La Bamba и на една песен от него (музиката се изпълнява от мексиканската рок-група Los Lobos, като семейството на Валенс лично са пожелали те да участват активно във филма). Надяваме се Mucho Mas Media и Sony да имат успех с римейка, макар да се съмняваме сериозно, че ще постигнат задоволителни резултати като зрители и интерес към новия филм за Ричи Валенс.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *