Политическата ситуация в Америка се нажежава, президентските избори приближават и точно навреме широк рилийз получава един от най-спорните филми, дебютирали на тазгодишния фестивал в Кан – The Apprentice, още познат като филма за младия Доналд Тръмп.

Припомняме, че историята в The Apprentice проследява издигането на Тръмп в средите на недвижимите имоти и въобще в обществото в Ню Йорк през 70-те и 80-те години, когато той сключва фаустовска сделка с влиятелния и спорен адвокат и политически фиксър Рой Кон. В ролята на Тръмп влиза Себастиан Стан, Кон е изигран от Джеръми Стронг, а Мария Бакалова играе Ивана Тръмп, първата съпруга на магната.

Вижте трейлъра на The Apprentice сега:

Признаваме, че поне от този трейлър, филмът изглежда доста по-различно от това, което очаквахме. Разбира се, логично е, че младият Тръмп ще показва само някои от чертите, които виждаме в сегашното му, по-възрастно аз и по-скоро ще бъде един сравнително млад мъж, който все още формира публичната си персона. Не очаквахме обаче The Apprentice да заеме до такава степен позицията, че Рой Кон е този, който практически е изградил Тръмп отгоре до долу и едва ли не спелува цялата му философия, чието отражение виждаме в държанието на Тръмп в момента. По всичко личи, че фокусът е поставен върху героите и техните взаимоотношения, което е страхотно, а именно динамиката между Кон и Тръмп и това кой всъщност държи юздите в нея без съмнение ще бъде интересна за гледане.

Ето го и официалният синопсис:

Младият Доналд Тръмп, нетърпелив да изгради собствената си репутация, бидейки амбициозният наследник на богато семейство в Ню Йорк през 1970те, попада под омаята на Рой Кон, безмилостният адвокат, който ще помогне да бъде изграден Тръмп, какъвто го познаваме днес. Кон вижда в Тръмп перфектното протеже – човек със сурова амбиция, гладен за успех и готов да направи всичко, за да го постигне.

The Apprentice е режисиран от Али Абаси (Border, Holy Spider) по сценарий на Гейбриъл Шърман (The Loudest Voice). В главните роли са Себастиан Стан, Джеръми Стронг, Мария Бакалова и Мартин Донован.

Широката премиера е насрочена за 11 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *